AcasăNewsDoi negri ca taciunele au facut un bebelus alb ca laptele cu...

Doi negri ca taciunele au facut un bebelus alb ca laptele cu ochi albastri

Maternitatea din Leicester. Doctorii si asistentele au ramas masca la vederea micutului DanielMaternitatea din Leicester. Doctorii si asistentele au ramas masca la vederea micutului Daniel. Foto: Daily Mail

Un cuplu de culoare povesteste socul prin care a trecut la nasterea fiului lor blond, cu ochi albastri. Francis Tshibangu recunoaste ca primul lucru care i-a trecut prin cap a fost ca nu e copilul lui. El si sotia sa Arlette aveau deja un baietel de doi ani, Seth, ale carui trasaturi sunt intru totul caracteristice rasei sale.

Francis si Arlette impreuna cu copiiilor, Seth, si fratiorul alb Daniel
Francis si Arlette impreuna cu copiiilor, Seth, si fratiorul alb Daniel. Foto: Daily Mail

Se crede ca micutul Daniel, acum de 11 luni, are o usoara mutatie genetica. Dar nu este albinos. Tatal Tshibangu, originar din Congo, de 28 de ani, declara pentru Daily Mail, ca „a ramas cu gura cascata” cand Daniel i-a fost aratat la Leicester Royal Infirmary. „Am fost prea socat ca sa mai pot scoate o vorba si i-am vazut pe doctori cum se uitau unul la altul, fiind convinsi ca acest copil nu este al meu. Apoi eu si Arlette ne-am privit in ochi si am stiut ca este. Sunt cu sotia mea de trei ani si nu s-a pus niciodata problema de infidelitate, dar vazandu-l atat de alb am ramas uimit, ca sa nu spun mai mult.”

Fraancis Tshibangu, care este stundent la sociologie, adauga: „Reactia initiala a asistentelor a fost sa creada ca Arlette a avut o aventura. Ramasesera masca, dar cred ca si eu aratam la fel. Cand m-am aplecat sa-l pup pe bebelus am observat ca semana cu mine si Arlette: are nasul meu si buzele sotiei mele. Tot ce pot sa spun este ca Daniel este un miracol si desi suntem socati de pielea lui alba ne simtim binecuvantati. Este minunat.”

Sotia de 25 de ani a lui Francis spune la randul ei: „Reactia in sala de operatie a fost una de liniste socata. Am cascat ochii cand l-am vazut pe Daniel. Fetele doctorilor si asistentelor spuneau totul. Toti se intrebau de ce am un bebelus alb. Dar cand moasa mi-a pus in brate trupusorul lui roz, m-am atasat de el instantaneu. Cand m-am uitat la el, tot ce am simtit a fost iubire. Ca orice mama care naste, marea mea grija a fost sa fie sanatos. Ceea ce, slava Domnului, este”, povesteste induiosata Arlette.

Maternitatea din Leicester. Doctorii si asistentele au ramas masca la vederea micutului Daniel
Maternitatea din Leicester. Doctorii si asistentele au ramas masca la vederea micutului Daniel. Foto: Daily Mail

Francis intervine: „Stiu ca vor fi unii care vor spune ca sotia mea a avut o aventura, dar eu am incredere totala in ea si sunt convins ca nu este asa. Chiar daca ar fi avut o aventura cu un alb, ar fi fost de asteptat un metis, cu par negru, nu un bebelus alb cu parul blond si moale ca micutul Daniel.”

Francis Tshibangu, care locuieste in Marea Britanie de zece ani, si-a intalnit sotia cand a facut o vizita in Congo in 2007. S-au casatorit un an mai tarziu si s-au stabilit langa Loughborough.

Arlette a terminat medicina in Africa si acum lucreaza part-time ca asistenta, dar spera sa practice medicina in Marea Britanie.

Cuplul crede ca Daniel este un atavism al stra-stra-straubunicii Arlettei, despre care se stie ca ar fi nascut un copil alb. Dar Francis spune: „Asta a fost acum multe generatii, si nici macar nu stim sigur ca a fost asa.”

„Sunt oameni care se uita la noi si se intreaba ce fac negrii astia cu un copil alb? Sunt sigur ca multi cred ca l-am furat”, mai povesteste Francis.

„Dar pentru noi, culoarea pielii nu are mare importanta. Cel mai important lucru e ca avem un copil sanatos si suntem topiti dupa el”, spune fericitul tata.

author avatar
Radu Padure
1.948 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger