AcasăNewsDoi lideri PSD invoca suspendarea presedintelui, daca nu respecta decizia CCR

Doi lideri PSD invoca suspendarea presedintelui, daca nu respecta decizia CCR

Trei întrebări-cheie pentru Iohannis și USR: ”Acum, doar tăcerea îi unește!” (sursa foto: Facebook)

In ziua in care liderii PSD sunt reuniti in sedinta, pentru a stabili detalii organizatorice ce tin de mitingul din 9 iunie, si cu o zi inainte sa se afle motivarea deciziei Curtii Constitutionale, in privinta sesizarii depuse de Guvern dupa refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Lara Kovesi din fruntea DNA, cum propusese ministrul Justitiei, s-a aflat ca voci din randul taberei social-democrate aduc in discutie ipoteza suspendarii primului om in stat.

Deputatul Ioan Dirzu, liderul PSD Alba, invoca o posibila suspendare a presedintelui, ba mai mult, se declara gata sa stranga semnaturi in acest sens, in situtatia in care  liderul de la Cotroceni nu va respecta hotararea Curtii Constitutionale. „Voi fi primul care strange semnaturi pentru suspendarea Presedintelui, in cazul in care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de indata un director civil la conducerea SIE. Presedintele nu este la primul conflict juridic de natura constitutionala pierdut, deci putem spune ca deja se afla intr-o stare de recidiva. In prezent, sunt toate motivele de natura constitutionala care sa atraga suspendarea Presedintelui Romaniei. Depinde numai de el cum intelege sa-si exercite atributiile in cadrul constitutional”, a anuntat Dirzu, intr-o declaratie citata de alba24.ro.

Totodata, si liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a facut referire la acest aspect, raspunzand unei intrebari adresate la RFI. „Dupa parerea mea, nu exista alta cale, daca nu va pune in aplicare decizia Curtii Constitutionale, pentru ca atunci am arata ca ducem in derizoriu orice lucru si relativizam la maximum inclusiv prevederile Constitutiei”, a declarat deputatul social-democrat.

111 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca exista un motiv atat de puternic sa susoenzi ptesedintele. Adica nu e genu chiorului care incaleca constitutia si cand cadea sub pah?re cu colega Macovei prinsa si ia ca le trage la măsăle?…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger