AcasăNewsDoi fosti ofiteri ISU ajung in instanta, in dosarul "Colectiv"

Doi fosti ofiteri ISU ajung in instanta, in dosarul „Colectiv”

Antonina Radu si George Matei

Unul dintre dosarele ce tin de ancheta tragediei din „Colectiv” ajunge din nou in instanta, mai exact in atentia Tribunalului Militar Bucuresti. Este vorba despre cel care ii priveste pe Antonina Radu si pe George Petrica Matei care fusese retrimis de magistrati la DNA, in vederea completarii unor chestiuni procedurale.

Cu doar doua zile inainte sa comemoram un an de la tragedia care a nimicit familiile a 64 de oamenei si a schimbat pentru totdeauna destinele altor peste 100 de supravietuitori ai dezastrului provocat de flacarile care au mistuit clubul „Colectiv”, cei doi reprezentanti de la ISU acuzati ca ar fi trecut cu vederea neregulile constatate la localul pe care l-au controlat, in calitate de ofiteri-inspectori de prevenire cu gradul de capitan in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti -Ilfov, au aflat ca vor ajunge la tribunal.

Atat Radu, cat si Matei sunt acuzati de catre procurorii militari de abuz in serviciu si uzurpare a functiei. Din cate s-a anuntat din directia DNA-ului, anchetatorii sustin ca, incepand din septembrie si pana in octombrie anul trecut, cei doi, avand calitatea de ofiteri inspectori in cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, „cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca Clubul Colectiv din Bucuresti (…) desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu”, dar si ca „au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere”.

Nu in ultimul rand, procurorii au facut public faptul ca nu mai putin de 248 de persoane s-au constituit parti civile in cauza de fata, pretentii civile formulate ridicandu-se, spun reprezentantii DNA, la sumele de 212.474.000 euro si 51.240.315,8 lei.

author avatar
Cristina Stefan
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger