AcasăNewsDoi dintre militarii romani raniti in Afganistan, transferati in Germania

Doi dintre militarii romani raniti in Afganistan, transferati in Germania

La cateva zile dupa ce au cazut victime unui atac al insurgentilor, in Afganistan, doi dintre cei patru militari romani ajunsi pe mana medicilor au fost transportanti in Germania, Centrul Medical Regional din Landstuhl.

Este vorba despre caporalii Cristian Gabar si Ionel Cristea, care au fost dusi la unitatea medicala germana pentru a face si alte investigatii medicale si pentru a continua tratamentul, din cate au comunicat reprezentantii Ministerului condus de catre Gabriel Les. Despre cei doi militari din cadrul Batalionului 300 Protectia Fortei „Sfantul Andrei” s-a transmis ca sunt in stare „stabila”.

Al treilea compatriot ranit sambata dimineata, Cosmin Catalin Goleanu, ramane internat in spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, pentru a fi supus unor alte investigarii medicale. Singurul care a fost lasat sa paraseasca spitalul este plutonierul Danut Dontu. Si acesta ramane, insa, in atentia echipei medicale a detasamentului din care face parte.

Amintim ca romanii au ajuns la spitalul militar dupa ce au fost raniti in momentul in care o coloana de vehicule blindate „a fost atacata cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament usor de infanterie executat de insurgenti”, din cate mentiona la acel moment MApN-ul.

sursa foto: facebook/Ministerul Apararii Nationale

author avatar
Cristina Stefan
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger