AcasăNewsDoi deputati PDL vor interzicerea avortului!

Doi deputati PDL vor interzicerea avortului!

ASUR afirma ca proiectul legii anti-avort al deputatilor PDL Marius Dugulescu – care s-a pronuntat in urma cu doi ani pentru interzicerea avorturilor – si Sulfina Barbu este inspaimantator si ridicol, invocandu-se aceeasi argumentatie ca a lui Ceausescu in adoptarea celebrului decret din 1966.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta printr-un comunicat de presa ca isi declara surprinderea si ingrijorarea cu privire la recentul proiect de lege anti-avort, promovat de deputatii PDL Marius Dugulescu (nascut in 1974) si Sulfina Barbu (nascuta in 1967).

Cei doi initiatori doresc ca prin prin bariere administrative sa ingreuneze cat mai mult avorturile, urmand ca intr-o etapa ulterioara acestea sa fie interzise total. De altfel, acest lucru este recunoscut chiar de Dugulescu (baptist); in urma cu doi ani, intr-o conferinta de presa, cand a declarat: „Acesta (consilierea – n.r.) este un prim pas pe care trebuie sa-l facem in Romania. Nu putem discuta deocamdata de interzicerea avorturilor, ci putem sa ne gandim ca un prim pas ar fi acesta”, arata ASUR.

„Ne aflam in fata unui proiect de lege inspaimantator si ridicol, in acelasi timp. Este ridicol sa vezi cum persoane apropiate cercurilor baptiste, cum parlamentari auto-intitulati «crestin-democrati», apeleaza la acelasi tip de argumentatie ca si Ceausescu. La fel cum celebrul decret 770/1966 prin care erau interzise avorturile justifica masura prin «gravele consecinte asupra sanatatii femeii» si «marile prejudicii aduse natalitatii si sporului natural al populatiei», si in expunerea de motive ale acestei legi, Dugulescu-Ceausescu, se face referire la «sanatatea fizica si psihica a natiunii noastre» sau la efectele avorturilor asupra «femeii si asupra viitorului natiunii»”, afirma ASUR.

author avatar
Ciprian Purice
441 afisari

4 COMENTARII

  1. Probabil e nevoie de o astfel de lege pentru a creste natalitatea sau pentru a le face pe romance sa invete ce-i contraceptia.

  2. Da un lucru bun , insa pe de alta parte decat sa ii arunce la gunoi sau sa ii chinuie prin statii de metrou. ..poate ca este mai bn asa

  3. Domnilor, suntem oameni liberi sau ce??!! Ar fi cazul sa ne intrebe si pe noi careva, noi ce parere avem ??. Vreti copii ?? Uitati-va ce e in spitale, ce e in gradinite, ce e in scoli. Sa-i faca Sulfina si Dugulescu cu pocaitii lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger