AcasăNewsDoi calugari au facut petrecere cu femei la Episcopia Husilor (FOTO)

Doi calugari au facut petrecere cu femei la Episcopia Husilor (FOTO)

Doi calugari au facut o petrecere de pomina cu femei chiar la Episcopia Husilor. Bairamul a fost dat cu ocazia aniversarii unuia dintre ele.

Pentru o zi au uitat de cele sfinte si au petrecut pe cinste. Este vorba de calugarii Nectarie si Fanurie, membri ai Episcopiei Husilor.

Cei doi tineri monahi ai Manastirii „Sfantii Apostoli Petru si Pavel”, un lacas de cult situat chiar in curtea episcopiei, au dat petrecere cu femei. Potrivit cancan.ro, cei doi calugari sunt Stefan George (calugarul Nectarie) si Pascal Florin (calugarul Fanurie).

De ziua calugarului Fanurie, intr-o camera din interiorul Episcopiei Husilor a fost data petrecerea la care au participat mai multi prieteni de-ai sarbatoritului. Au dansat, s-au pozat, s-au costumat si au petrecut alaturi de femei.

Reprezentantii oficiali ai Episcopiei Husilor au fost foarte suparati de isprava celor doi calugari si chiar au luat masurile pentru a-i pedepsi pe cei doi vinovati.

„Ca urmare a incidentului, pentru pocainta si indreptarea celor doi slujitori, Centrul Eparhial Husi a hotarat ca ieromonahul Pascal Florin sa fie oprit oprit total de la savarsirea lucrarilor sfinte pentru o perioada de 30 zile si i s-a ridicat duhovnicia (dreptul de a mai spovedi) pentru o perioada de 2 ani, iar ierodiaconul Stefan George (Nectarie) a fost pedepsit cu avertisment si dojana arhiereasca.

Totodata, cei doi vietuitori ai manastirii si-au luat angajamentul scris ca se vor indrepta, in caz contrar vor fi trimisi in judecata Consistoriului Monahal pentru depunere din treapta preotiei si excludere din monahism.

Episcopia Husilor isi exprima regretul fata de situatia creata prin acest incident care nu este specific slujitorilor Bisericii, cerand iertare pentru tulburarea si confuzia produsa in randul credinciosilor de comportamentul celor doi”, au explicat reprezentatii Episcopiei Husilor pentru sursa citata.

author avatar
Andra Nesu
1.631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger