AcasăNewsDoi afaceristi cunoscuti si un fost sef din companie ajung in instanta...

Doi afaceristi cunoscuti si un fost sef din companie ajung in instanta in dosarul „Posta”

Odata finalizat rechizitoriul, procurorii anticoruptie au trimis dosarul catre Tribunalul Bucuresti. In fata magistratilor vor ajunge trei persoane, printre ele si Nelu Iordache. Din cate sustin procurorii, in cazul de fata prejudiciul in dauna Postei Romane s-ar apropia de 3,4 milioane de euro.

In dosarul de fata sunt acuzati atat Cristian Buciu, sef al Directiei Operationale din cadrul companiei Posta Romana la momentul presupuselor fapte care i se imputa, precum si afaceristii Nelu Iordache si Gheorghe Racaru, ambii administratori ai unei companii aeriene, in perioada avuta in vedere de catre anchetatori. In dreptul numelor celor trei, procurorii DNA au trecut aceeasi acuzatie, si anume participatie improprie la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Detalii din rechizitoriul trimis instantei

Din rechizitoriul facut public marti, prin intermediul unui comunicat, rezulta, printre altele, faptul ca in toamna anului 2008, Buciu ar fi convins „reprezentantii Companiei Nationale Posta Romana S.A., sa incheie, fara vinovatie, un contract in conditii dezavantajoase, pagubitoare pentru compania nationala care a fost prejudiciata astfel cu suma de 3.395.286 euro”. Este vorba despre un proiect ce avea in vedere distribuirea corespondentei – in speta a trimiterilor postale in regim prioritar- pe cale aeriana, Buciu fiind desemnat, din cate spun procurorii, sa faca demersurile impuse de transformare in realitate a acestui plan de afaceri.

Doar ca, din cate dezvaluie anchetatorii, „impunerea anumitor rute de zbor, a unei nejustificate capacitati de transport a aeronavelor, a unei valori maxime a garantiei de participare la licitatie si a unui prag valoric mare pentru cifra de afaceri au restrictionat accesul la procedura de achizitie publica, in conditiile in care niciun operator aerian (de pe o piata si asa mica) nu dispunea de aeronave proprii suficiente. In consecinta, singura care a putut sa formuleze o oferta a fost compania de transport aerian administrata de Gheorghe Racaru si Nelu Iordache, ultimul fiind un apropiat al lui Cristian Mihai Buciu”.

Ar mai fi de mentionat faptul ca Posta Romana s-a constituit parte civila in acest dosar, cu suma de 6.926.713 euro.

sursa foto: PortalSM.ro

530 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger