AcasăNewsDodon viseaza razboi civil

Dodon viseaza razboi civil

Intr-un interviu acordat Deutsche Welle, presedintele moldovean Igor Dodon afirma ca un eventual pas inspre aderarea la Uniunea Europeana va duce la repetarea, in Moldova, a scenariului ucrainean.

„Republicii Moldova trebuie sa i se permita sa se imprieteneasca si cu Vestul si cu Estul, iar daca ni se va spune sa alegem – se va intampla ceea ce s-a intamplat in Ucraina. (…) Republica Moldova nu va supravietui daca Vestul sau Estul vor incerca sa ne foloseasca in scopuri militare. (…) Iar lichidarea statalitatii inseamna razboi civil”, a afirmat Dodon.

Papusarii UE

El considera ca Republica Moldova nu este independenta in luarea deciziilor, hotararile pe subiecte majore fiind luate, in opinia sa, la Bruxelles si Washington. Eticheta de pro-rus,  mai spune Dodon, vine din partea oponentilor politici si este e o mare greseala. „Eu sunt, intai de toate, un politician pro-Moldova. Noi nu ne putem imprieteni cu Rusia impotriva Europei si nu ne putem imprieteni cu Europa impotriva Rusiei”.

Rusofonii nu vor in Europa

Dodon nu crede ca Moldova va deveni membru al UE. Bruxellesul a dat clar de inteles la recentul summit al Parteneriatului Estic, dar nici Moldova nu este pregatita pentru aderare. In Moldova, atrage atentia Dodon, 1/3 din populatie este vorbitoare de limba rusa. Chiar daca nu sunt rusi: ”Ei sunt ucraineni, gagauzi, bulgari – sunt vorbitori de limba rusa. Si atunci cand cineva ne pune sa alegem ori – ori  – ,se intampla ceea ce s-a intamplat in Ucraina”.

Micile uniri

Intrebat despre localitatile care au semnat declaratii de unire cu Romania, presedintele Dodon aduce drept contraargument faptul ca deja 220 de localitati au semnat declaratii in sustinerea statalitatii Moldovei.  Mai mult, afirma liderul de la Chisinau, daca la nivel oficial se va merge pe ideea unirii cu Romania si lichidarii statalitatii moldovenesti, asta va insemna razboi civil. Exista problema transnistreana  si noi am fost la un pas sa mai avem o astfel de problema in Gagauzia. „Daca cei din Romania  si-au propus ca obiectiv politic sa uneasca aceasta palma de pamant, tara noastra, cu Romania, aceasta este o greseala”, mai afirma Igor Dodon.

author avatar
Catalin Dumitrescu
701 afisari

2 COMENTARII

  1. IGOR 7/4 HRISTOS 7, ILIE 4; I.GOR. I-Ilie, GOR-Georgeta. Ilie și Georgeta. Georgeta a fost mama mea, dispărută de lîngă mine în anul 2004. Nu știu nici astăzi cum a murit și nici unde e îngropată. DODON 5 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5; Dodon 8 ILIE 8; D.O.D.ON. D-Dumnezeu, O-Oameni, D-Drept, ON-Ordine. Oamenii după ordinea Dumnezeului celui drept.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger