AcasăNewsDocumente oficiale care demonstreaza ca RATB incaseaza ilegal suprataxa de calatorie

Documente oficiale care demonstreaza ca RATB incaseaza ilegal suprataxa de calatorie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti  baga zilnic mana in buzunarele calatorilor cu zambetul pe buze, bazandu-se pe o lege care nu mai exista. Practic, bucurestenii sunt jefuiti, fara niciun temei legal, prin suprataxa aplicata celor care au fost prinsi circuland fara bilet. Bataia de joc este girata de Consiliul General al Capitalei care a reusit “performanta” de a majora o suprataxa anulata.

Bucurestenii sunt „buzunăriti“ de controlorii RATB fără temei legal

Inainte de a deschide portofelul de teama controlorilor hrapareti, bucurestenii ar trebui sa stie ca suprataxa, din care RATB isi umfla conturile devalizate de cei care s-au perindat pana acum la conducere, a fost desfiintata din 2001. Site-ul fn24.ro prezinta documente oficiale din care reiese ca suprataxa de calatorie e incasata ilegal.

Majorarea suprataxei anulate

Mai exact, suprataxa de care vorbim a fost impusa prima data in timpul regimului comunist, in 1974. Printr-o hotarare emisa in 1994, aceasta este majorata, desi nu se face referire la un act normativ care o stipuleaza. Mai departe, CGMB vine cu o hotarare imbucuratoare pentru locuitorii Capitalei, desfiintand mult blamata suprataxa prin abrogarea hotararii ceausiste. Asta s-a intamplat in 2001, cand hotararea 156 prevedea la articolul 10 ca unica sanctiune este amenda pentru calatorii prinsi fara bilet. Peste cinci ani, in 2006, acelasi Consiliul General stipuleaza si mai clar ca singura sanctiune aplicabila “blatistilor” este amenda. Numai ca, in 2008, odata cu majorarea tarifelor de calatorie, CGMB majoreaza, culmea, si suprataxa desfiintata inca din 2001. Concret si mai pe intelesul celor de la RATB, din 2001 exista o singura sanctiune pentru calatorii care nu au bilet: AMENDA. Cu alte cuvinte, manevrele RATB prin care mii de bucuresteni sunt practic jefuiti zi de zi nu au nicio baza legala, fiind doar o inventie banoasa menita sa acopere gaurile adanci facute de mai toti directorasii care s-au perindat pana acum in fruntea Regiei.

Balbaiala din acte, în ordine cronologica

La fel cum nici in cazul amenzilor lucrurile nu sunt tocmai clare, din moment ce cuantumul ei in acte, potrivit ultimei majorari operate in 2008, este de 80-150 RON, iar controlorii RATB percep din start 100 de RON.

author avatar
Andrei Coman
1.758 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger