AcasăNewsDoctorita cu diploma in Romania nu stie sa ia pulsul

Doctorita cu diploma in Romania nu stie sa ia pulsul

O doctorita de la un spital din Irlanda, care a studiat in Romania, nu a stiut cum sa ia pulsul unui pacient, scrie Irish Times.

Sinistra realitate a iesit la iveala cand un medic de la clinica Letterkennyk i-a cerut femeii sa ia pulsul unui pacient cu boli pulmonare cronice si batai neregulate ale inimii. Doctorita Asia Ndaga, care a terminat Medicina in Romania in 2008, a incercat sa ia pulsul bolnavului punand degetele invers. Dupa care a anuntat ca pacientul are un puls normal.

„In mod evident, am fost putin socat, asa ca i-a cerut sa ia bolnavului pulsul si la picioare”, a declarat dr. Ken Mulpeterk. Iar doctorita Ndaga „a pus doua degete pe niste zone ale piciorului unde nu se poate simti pulsul.”

Atunci doctorita a fost supus unui al treilea test: sa determine cantitatea de oxigen administrata bolnavului. In ciuda faptului ca raspunsul se putea aflau usor de pe masca pacientului si de pe un aparat montat pe perete, femeia nu s-a descurcat nici de data aceasta.

Diagnosticul a fost la fel de halucinant ca si metodele sale: rahitism, desi pacientul suferea de afectiuni pulmonare. Contractul doctoritei a fost anulat. Asia Ndaga lucra la clinica respectiva din 1 iulie 2010. Ea a studiat in Romania si si-a luat examenul de rezidentiat in 2008.

 

720 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger