AcasăNews"Doctor fals" intr-un spital de stat? Reactia SJ Ilfov: "Pana la proba...

„Doctor fals” intr-un spital de stat? Reactia SJ Ilfov: „Pana la proba contrarie…”

Medicii de familie cer demiterea consilierului lui Ludovic Orban: ”Îl descalifică”

Romanii nu mai stiu ce sa creada. A mai aparut un dubiu in legatura cu un „medic”, de aceasta data dintr-un spital de stat. Mai exact Spitalul Judetean Ilfov.

La mai putin de o saptamana de cand s-a aflat despre cazul presupusului chirurg plastician Politi, care ar fi profesat fara drept in clinici private din Romania, intre timp fiind descoperit si un barbat acuzat ca facea pe stomatologul fara sa aiba patalama, o noua veste ia prin surprindere opinia publica, mai ales ca este vorba despre un caz ce vizeaza un spital de stat. Iar dupa aparitia primului scandal ministrul Sanatatii spunea cu toata convingerea: „va asigur ca in sistemul public asa ceva nu se poate intampla”. „La Spitalul Judetean Ilfov, cu o diploma grosolan falsificata si pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicala”, fara parafa de la DSP si fara nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejata de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Birsan a lucrat un deceniu cu pacientii!”, a titrat, marti, Libertatea referitor la o tanara de 30 de ani.

Ce spun oficialii spitalului

Deja s-a aflat si un prim punct de vedere din partea unitatii medicale in cauza, care are sediul in Bucuresti. Purtatorul de cuvant al SJ Ilfov a vorbit in cazul de fata despre un medic voluntar, sustinand ca s-a inceput deja o ancheta administrativa si ca urmeaza sa se deruleze si o ancheta interna pe sectia de ginecologie – „pentru a stabili exact persoanele care au vazut-o, urmeaza sa dea niste declaratii – fiecare cine a vazut, cum a vazut, ce a vazut (…)”.

Cat despre diploma invocata in acest caz, acelasi reprezentant al spitalului a facut cateva precizari. „Ne-am pus problema la un moment dat si a legitimitatii acelei diplome. Punem problema in momentul de fata daca avea acele competente sau nu, daca era sau nu medic. Pana la proba contrarie, documentele pe care le avem noi si sunt inserate in acel contract de voluntariat atesta ca doamna este medic”, din care a anuntat Dan Blendea.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger