AcasăNewsDoar pentru atat a fost ales Iohannis?

Doar pentru atat a fost ales Iohannis?

Iohannis crede ca, pentru a parcurge traseul european, Romania trebuie sa ii mai dea un mandat. Serios?

Se implinesc doi ani de cand Klaus Iohannis a devenit presedintele celor care l-au ales. El spune ca este presedintele tuturor, expresie tocita de prea multa purtare prin gurile altora, dar cei care nu l-au vrut atunci nu-l plac nici acum. Sunt doi ani in care a excelat mai mult intr-o discretie vecina cu mutenia decat in implicare. Doi ani in care „voi face altfel de politica” a devenit repede subiect de bancuri.

Iohannis crede ca, pentru a parcurge traseul european, Romania trebuie sa ii mai dea un mandat. Serios?

Sunt doi ani in care a vorbit despre o Romanie viitoare, infloritoare si dezvoltata, ceva in genul tarilor europene. Probabil la asta se referea, dar niciodata nu s-a inteles prea bine. Ce-a spus? Eeei, asta-i acum! Discutam despre realizari, nu despre cum vorbeste presedintele.

Performanta de a fi absent

Primul an de mandat s-a dus repejor si destul de usor pentru presedinte. Mai un concediu, mai o vacanta, mai o acomodare cu aerul, oceanul si natura intre ele. Administratia Prezidentiala spune ca presedintele nu are concediu sau vacante, caci el, alesul, este mereu in slujba tarii. Asa o fi, numai ca tara de care vorbesc functionarii din Dealul Cotrocenilor nu a ajuns niciodata alaturi de presedintele ei, cu burta la soare, si nici beneficii nu a avut de pe urma excursiilor exotice. In tara, Iohannis lasa sa se inteleaga ca este unul dintre pionii influenti din UE. Are si el dreptul la opinie, desigur, de ce sa nu i-l respectam? Dar, daca arunci un ochi prin presa straina, constati ca presedintele figureaza in careul celor mai slabi lideri europeni, alaturi de premierii bulgar, leton, belgian, finlandez si presedintele Lituaniei, ajutand Romania sa se plaseze pe un loc codas. In timp ce acasa tine sa ilustreze ardeleanul asezat, care nu are motive sa se grabeasca, imagine cu care a pacalit cancelariile occidentale, presa germana considera ca lentoarea lui anume cautata lasa impresia unei carente si neadecvari. „Basescu vorbea prea mult, Iohannis tace prea mult, ceea ce il face sa para absent”, spune Deutsche Welle. E o realizare, sa recunoastem, caci niciun presedinte nu a atins asemenea performanta.

Vot suta la suta

Acasa, ambitiosul program de tara la care se tot gandeste ramane in faza pe care o stim cu totii. Adica, aia de gandire. Personal, Iohannis, oricat de mult ar nega, pare ca nu stie ce trebuie sa contina, concret, programul si vrea o comisie. O comisie care sa ce? O comisie care sa cum, de ce si cand? Nu se stie, dar el ar vrea ceva care sa ramana in mintea natiunii mai abitir decat Catedrala Mantuirii Neamului. Greu de satisfacut asemenea ambitii, din moment ce deja este pe primul loc in topul gafelor, al reactiilor atemporale sau inexistente, al jignirilor fara noima si al pozitiilor duplicitare. Ce poate fi mai puternic de atat? Poate doar dorinta lui de a mai prinde inca un mandat de presedinte, cu vot suta la suta in favoarea lui. Dar pentru asta e nevoie ca electoratul opozant sa ajunga la casa de nebuni, caci numai maniaco-depresivii isi pot alege un lider pe care nu-l vor.

author avatar
Valentin Boeru
2.924 afisari

9 COMENTARII

  1. Zilele in care Basescu si Iohannis au ajuns presedintii Romaniei ar trebui declarate zile de doliu national si acestea sa se tina in fiecare an de acum incolo.

  2. Imi pare rau dar recunosc ca noi romani ne lasam usor manipulati si pacaliti in acelasi timp. La ambii presedinti Basescu si Iohannis cu toata cunoasterea ca acestia sunt oameni de nimic, care nu au nimic pt. tara si pt. romani am mers si i-am votat, ba pe Basescu si a doua oara cind stiiam cocret ca era capul unei gasti de hoti. Dar stiti care este problema pt. roamni NE MARITAM SOARTA ! Daca si pe 11 dec. 2016 nu-i dam riposta cuvenita lui Iohannis si ne lasam manipulati de oameni lui Soros, adca de USR, suntem de plins.

  3. Sistem de castig cu un subiect de film! Ai ajutor asigurat! Castiguri acasa! Neobisnuit!Un film original si bani online pentru tine! Nu e nici un risc!Cere acum detalii mai multe la adresa de email: matu.eleonora@yahoo.com

  4. Doreşti să găseşti soluţii la problemele altor persoane?
    Îţi place să socializezi, să vorbeşti cu oamenii, dar şi să îi asculţi?
    Eşti satisfăcut când oamenii îţi urmează sfaturile?
    Ca lider şi mentor, îi poţi învăţa pe alţii să atingă succesul!
    Vei avea şansa să îţi construieşti o carieră internaţională, extinzându-ţi reţeaua dincolo de graniţele ţării, iar reţeaua ta poate creşte organic, de una singură!
    Pentru detalii; 0753189919 email:calivitagliga@gmail.com
    Sau pe sit http://www.calivitagliga.ro

  5. Nu i-am votat, nici pe Basescu,nici pe Iohannis!Dar a trebuit si trebuie sa indur repercursiunile ,alaturi de alti multi romani,a votului unor nemernici,a unor nesabuiti de romani, care nu au gandit, cand au pus stampila pe un buletin de vot.Asa ne trebuie ne lasa manipulati,fraieriti de toate natiile spurcate,,,,nu acceptam un roman sa ne conduca,ne trebuie evreu,neamt etc. numai roman nu!Imi pare rau sa o zic ,dar suntem un neam de,,tradatori,, ne-am tradat tara si poporul si in cazul lui Basescu,dar si a lui Iohannis,alegandu-i ca Presedinti!!!!

    • Oameni buni. Eu, afirm, că alegerea lui este în mare parte datorită necunoașterii. Stăm,bârfim,vrute și nevrute, toate acestea fără substanță, deoarece această cunoaștere lipsește aproape cu desăvârșire. Dar ce este mai neonorant este lipsa de demnitate,de mândrie. Alegători trecuți, care dintre dvs. ați știut cam cine este Iohannis. Desigur că nu toți.Pur și simplu nu vă interesa.Ați dat curs unui imbold care nu vă onorează. Mi-este rușine de mine ca să vi-l spun. Se știa că era primul zugrav al țării(pe banii țării, nu a primăriei din Sibiu),primul gospodar al țării(pentru cei necunoscători). Dar ați auzit de primul turist al țării, care prefera turismul și când era nevoie, cel puțin ca figurant, dacă nu pentru altceva, să fie în România. Dar despre faptul că este și primul navetist al țării ați știut? Dar despre devalizarea statului român și printr-o organizație profascistă, desfințată și interzisă prin tratatul de pace după Al Doilea Război Mondial știați? Să vă mai înșir din cele care-l caracterizează pe Iohannis? Pa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger