AcasăNewsDoar Iohannis nu intelege

Doar Iohannis nu intelege

Cand era primar, a umplut Sibiul cu muscate atarnate de stalpi. Acum crede ca si Romania poate fi prostita la fel

Rudolf Giuliani si scrisoarea lui au fost trimisi in derizoriu. Repede, foarte repede, ca sa nu mai fie nevoie ca Iohannis sa mai raspunda la intrebari. Flerul imi spune ca lucrurile au fost aranjate de oameni care se pricep la astfel de operatiuni, nu de ziaristi. Altcineva a sapat pentru a incerca sa-l compromita pe Giuliani si a da situatiei o alta fata. Informatiile au fost predate presei care abia astepta seara ca sa-si umfle vena patrioata de la cap intr-un prim-plan studiat. De aici le-a preluat si opozitia, care s-a trezit vorbind ca si cum ar fi fost intrebata.

Cand era primar, a umplut Sibiul cu muscate atarnate de stalpi. Acum crede ca si Romania poate fi prostita la fel

Ceea ce armata asta de circari ieftini a ignorat a fost tocmai faptul ca nu Rudolf Giuliani era subiectul problemei, ci continutul scrisorii.  Dezinvolt, acesta a recunoscut ca a fost platit. Nici nu vad de ce ar fi trebuit sa ascunda asta. Numai ca nu a fost platit sa scrie o minciuna, caci, singur a declarat, a avut in fata ochilor un raport al FBI, de unde si-a extras datele.

Cum ramane cu casa de bani?

Consultantul politic care nu poate prevedea nici macar evolutia preturilor la Piata Obor a impins iute tema in gura analistilor si comentatorilor inchipuiti din televiziunea lui de propaganda. Argumentul suprem in baterea rahatului cu mixerul a fost ca Ambasada SUA nu comenteaza pozitia si opiniile unei persoane private, fie ea si Rudolf Giuliani. Asa, si? Niciunul dintre pupincuristii Cotrocenilor nu si-a dat seama, insa, ca Giuliani nu spune nicaieri in scrisoare ca ar vorbi in numele presedintelui Donald Trump. Comentariile lor au avut o singura tema, persoana lui Rudolf Giuliani. Cum au aflat ei ca a fost platit, cum au aflat ei de unde au venit banii si cum si-au dat seama ca nu a fost initiativa lui. Si cam atat. Nicio vorba despre continut. Asta imi aduce aminte de o intamplare din anii ‘ 70, o spargere la casa de bani a unui CAP. Toata floarea Militiei a dat buzna sa-si etaleze talentul. Cercetarea la fata locului a fost exemplara, numai ca la proces avocatii au dat-o in hohote. Era descris totul cu lux de amanunte, dar niciun cuvant despre casa de bani.

DNA a luat-o la vale

Cand tocmai incepea sa se evapore „efectul Giuliani” uite cum apare si o a doua scrisoare. Tot din SUA. Tot cu aceeasi tema a abuzurilor DNA si a unei anticoruptii care nu are legatura cu anticoruptia. Autoarea, Kiki Skagen Munshi, care a lucrat in Serviciul de Externe al Statelor Unite 22 de ani, cu  experienta diplomatica in mai multe tari si insarcinari oficiale chiar la Bucuresti, a luat la refec aceeasi DNA. Spusele ei suna ca niste lovituri de tun, in speranta ca le va auzi si Klaus Iohannis, unul dintre cei carora le este adesata scrisoarea. Este vorba despre procesele incorecte din Romania si despre transformarea DNA intr-o institutie corupta. Mai transanta, Skagen Munshi arata ca DNA a fost folosita pentru a sustine puterea presedintilor din ultimii ani, sub masca anticoruptiei si indepartandu-se foarte mult de scopul initial.

Din dragoste, desigur

Ca sa inchida gura barfitorilor, autoarea precizeaza ca nu lucreaza pentru cineva anume, nu a primit bani si nu urmareste obtinerea de foloase materiale. Cunoaste Romania de pe vremea cand Iohannis inca nu terminase facultatea. S-ar putea insa ca acest lucru sa nu-i placa presedintelui. Nu se poate ca cineva sa i-o ia inainte si sa cunoasca tara mai bine ca el. El este numarul unu in spatiul mioritic si cu asta gata. Doar el hotaraste daca DNA face bine ceea ce face, daca Laura Codruta Kovesi trebuie sanctificata sau daca procurorii trebuie sa-i spuna „saru’ mana, stapane!” In incapatanarea lui de a se agata de scaunul de la Cotroceni si de a face alte jocuri decat cele in interesul Romaniei, nu stiu daca va intelege acest al doilea mesaj american. Acum, o stire rupe televizoarele. Regina Marii Britanii l-a invitat intr-o vizita oficiala. Imi vine sa rad. Nici Ceusescu nu a inteles cum si de ce a ajuns, si el, in aceeasi caleasca, langa Regina. Credea ca e din dragoste.

Justitia ca un firicel fierbinte

Revenind, nu cred ca trebuie sa ne asteptam la vreo reactie din partea lui in ceea ce priveste scrisoarea americana. Daca nu e cu „Jos Dancila” si „M…e PSD” probabil ca mesajul i se va parea lipsit de importanta. Doar n-o sa-l invete pe el americanii ce sa faca. Tocmai acum, inainte de weekend, si cand Lazar simte ca i se prelinge o parte din justitie pe picioare, ca un firicel fierbinte, pana in sosete.

author avatar
Valentin Boeru
4.894 afisari

5 COMENTARII

  1. Generalul,stie el in ce serviciu secret,pe nume Mutalak nu ia lectii si ordine decat de la merkelova=ruda apropiata a lui putin,asa ca mutalakul joaca rolul de anlfabet functional,intelege forte bine si repede dar ordinele din exterior sunt sfinte.Stpanii vermorelului l-au numit guvernatorul coloniei si el spera la inca un mandat daca indeplineste ordinele primite,total in afara intereselor cetatenilor din colonie.

  2. Invitația o fi fost făcută pentru că l-au văzut mai cătrănit după spectacolul din 10 august? MI6 să-l fi trecut pe listă?

  3. Opinați că Ion Cristoiu este mai priceput decât Valentin Boeru sau Valentin Boeru este mai priceput decât Ion Cristoiu ?

  4. Atitudinea relevata de Dl.Presedinte are o rezonanta aparte pentru mine.
    Am avut doi colegi de facultate, la Iasi,nemti de origine (Horst & Frantz parca,unul din Cisnadie,celalant din Sibiu)care indiferent ce faceam noi pozitiv (in viziunea noastra,a iesenilor),ca ii invitam la petreceri (onomastice,”ceaiuri”,”baute”,etc,vorbim de anii 75,in care posibilitatile erau foarte limitate) ,nu reuseau sa se desprinda de o atitudine de superioritate fata de noi,de „fetele”noastre (a se citi:colege,prietene,s.a)cu toate ca nimic nu le justifica atitudinea,ei erau cu restante majore,gen Rezistenta Materialelor sau Statica,erau antisociali,sau extrem de selectivi,isi cautau concetateni din Iasi cu origini germanice(chiar am avut o prietena comuna,dar ceva mai „civilizata”,mai sociabila)
    Asta pina intr-o zi cind colegii au reactionat…nu vreti sa stiti cum…,specific studentesc!
    Concluzie:indiferent de evolutia lor, nu pot scapa de convingerea ca sunt o natie „aleasa” si implicit li se cuvine …,ca au dreptul…dar stiti cum sfirsesc ? :specific studentesc !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger