AcasăNewsDoamna Firea, sunteti bine? Spitalul Colentina NU

Doamna Firea, sunteti bine? Spitalul Colentina NU

Sistemul medical romanesc inghite milioane de euro pe an. Primaria Capitalei are un buget pentru spitalele pe care le administreaza de l-ar face invidios si pe un oligarh rus. Dar si in spitale, si in traiul de zi cu zi al bucuresteanului, scapa cine poate.

„Primarita coafura” a anuntat ca proiectul de buget pentru 2018 prevede alocarea unui buget record, de peste 111 milioane de euro, pentru cele 19 spitale pe care le administreaza Primaria Capitalei, o suma dubla fata de anii anteriori, de care va beneficia si Spitalul Metropolitan, pentru care nu a ezitat sa initieze si o petitie pentru construirea lui, aproape de Voluntariul stapanit de edilul-sot, Pandele.

Ditamai Spitalul Colentina are un singur aparat de monitorizare a ritmului cardiac

Cifrele de mai sus dau bine la televizor, numai ca pana acum spitalele preluate de Primarie au ajuns sa fie ocolite ca ciuma de pacienti pentru ca managementul dezastruos a dus zilnic la pierderea de vieti omenesti. Doamna Firea, lasati taiatul de panglici sau „cel mai frumos balcon” si aflati ca in prezent  Spitalul Colentina ( unde a facut dezastru managerul-prietena Silvi Ifrim impus de dumneavoastra) nu mai are decat un singur aparat pentru bolnavii de inima. Mai precis, Sectia de Cardiologie detine una bucata monitor Holter, aparat pe care pacientii trebuie sa-l poarte acasa, pentru monitorizarea ritmului inimii in timpul activitatilor de zi cu zi. Ei bine, ca sa-l poarte la mana, oamenii trebuie sa astepte, dupa caz, pana la sfarsitul lui februarie sau martie.

Nu mai cereti respect, doamna Firea

N-a fost indeajuns scandalul plecarii neurochirurgilor de la acelasi spital, de care primarita a profitat, postand fuguta o serie de fotografii de la intalnirea cu cei doi medici, iata ca la inceput de 2018 si cardiacii stau la cheremul proastei administrari, si sunt cateva sute de mii. Cam asa a inceput proiectul „reabilitarii si modernizarii spitalelor actuale”, dupa ce anul trecut tot Firea s-a apucat sa schimbe niste manageri de spital, ca si in acest domeniu are competente largi. Doamna Firea, nu mai fortati bucurestenii sa va injure la fiecare colt de strada sau cotlon de institutie pe care o pastoriti. Cum e posibil ca in Romania lui 2018 unitate spitaliceasca de anvergura  Spitalului Colentina, unde vin yeci si sute de pacienti inclusiv din tara, sa aiba doar un singur aparat de monitorizare a inimii? Oamenii acestia au uitat pana si de paturile ruginite si baile darapanate. Medicii care trebuie sa-si faca meseria dar care trebuie sa le explice pacientilor ca „NU POT” trata sau monitoriza din cauza lipsurilor cu care se confrunta, cum credeti ca se simt? Cum puteti lansa petitii pentru construirea unui nou spital cand cele pe care le aveti in ograda stau sa cada? Cum, doamna primar, cum mai aveti pretentia sa fiti respectata si sa vi se recunoasca realizarile cand ele nu exista decat in teorie?

author avatar
Andrei Coman
1.921 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger