Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Doamna Duda, regina fara regat

Doamna Duda, regina fara regat

Autor:

Desi noua inca ne mai rasuna in urechi teribilul anunt despre decesul Regelui,  Casa Regala, grabindu-se ca fata mare la maritat, a dat un alt comunicat din care reiesea ca odata cu decesul tatalui sau, principesa Margareta este… Regina. Ca sa plagiem o zisa din popor, nici  nu s-a racit bine mortul si, gata, ne-am si urcat pe tron? O graba suspecta si ireverentioasa vizavi de marele decedat, am zice.

 

principesa margareta Doamna Duda, regina fara regat

Prestigiul de Regină nu se moşteneşte, poporul trebuie să îţi dăruiască acest dar ceresc

Imaginea care iti vine in minte este una umoristico-satirica precum cea Robotzi, desenul animat romanesc care a facut istorie pe Youtube, cu celebrele personaje metalice MO si FOCA. MO, robotul hiperactiv, atunci cand pune mana pe ceva ce-i place, strange cu patima lucrul cu pricina la piept sau si suspina parca la infinit: „a meu, a meu, a meu , a meu”. Desi nimeni, dar absolut nimeni nu vrea sa i-l ia. Cam asa si aici, zici ca fucea cineva cu titulatura de regina si alta nu. Sau Alteta Regala nu ne mai incape personalitatea?

Principesa. Custode. Punct.

Vizavi de aceasta “punerea carului inaintea boilor” a fost minunat explicata  de chiar avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu. Citam: ”Statutul Casei Regale este privat si exprima vointa sefului Casei Regale cu privire la o eventuala succesiune, in cazul in care Romania ar reveni la monarhie. Cata vreme Romania este o republica, nimeni nu poate spune ca ar fi rege sau regina Romaniei”. Intrebat daca, in concluzie, putem vorbi de Alteta sa Regala Principesa Margareta sau de Regina Margareta, avocatul a spus: ”Alteta sa Principesa Margareta este custodele Coroanei, este sefa Casei Regale a Romaniei si cred ca ne putem opri aici cu apelativele”, a completat avocatul Casei Regale. Pozitia este clar cea mai lucida si mai realista de pana acum in ceea ce priveste declaratiile oficialilor Casei Regale. Cum sa vorbesti despre o regina intr-o ditamai republica? Ce bizar, sa vrei sa fii regina, dar sa nu ai un regat…

Regina Duda

Daca, impotriva regulilor jocului istoric si regal, Margareta va fi Regina, Radu Duda va fi principe consort. Dar, presupunand ca principesa nu ar fi avut norocul sa fie fiica ilustrului Mihai I, nu ar fi fost dansa apelata, de vecini, drept doamna Duda? Si cum nu te pui cu gura targului, si bancuri tari am avut noi si pe vreamea comunistilor, nu ne-am mira sa auzim de Regina Duda, cat de curand.  Mare pacat, Nicholas de Roumanie suna muuuult mai bine. Apropo de eludarea legii salice, iata ce scrie Wikipedia: “La 30 decembrie 2007, ziua in care s-au implinit 60 de ani de la abdicarea fortata a regelui Mihai, acesta a desemnat-o pe principesa Margareta drept mostenitoare a tronului, cu titlurile de „Principesa Mostenitoare a Romaniei” si de „Custode al Coroanei Romaniei“, printr-un act care, in timpul formei de guvernamant republicane si in absenta aprobarii Parlamentului Regatului Romaniei, are o insemnatate simbolica.  Actul este  considerat de unii editorialisti ca fiind nedemocratic”. De ce nedemocratic? Pentru ca, in cazul restaurarii monarhiei, lucrurile ar trebui realuate exact de unde au fost lasate. Ori, legea salica de succesiune era in vigoare atunci cand regele Mihai a abdicat, obligat de ginta comunista avida de o putere ilegitima.

“Traiasca Regele” are nevoie de o varianta feminina

Totusi, este evident pentru toata lumea, ca principesa Margareta, impinsa sau nu de la spate, si-ar dori acest titlu foarte mult, altfel, nu vedem de ce atata efort, de la eludarea legii salice, apoi a Constitutiei monarhice din ’23 , si pana la alungarea lui Nicolae, mostenitorul de drept al Coroanei, din randurile Familei Regale. Asadar, in loc de “Traiasca Regele”, acu’, la Casa Regala, niste urechi ar vrea sa asculte varianta “Traiasca Regina”. Sa vedem ce pseudopoet si sluga se va tocmi sa arunce in negura istoriei imnul regal scris de marele Vasile Alecsandri ca sa il inlocuiasca cu unul nou, acceptabil, se vede treaba, si pentru republica. Pana cand se va intampla si aceasta blasfemie, cititi versurile de mai jos, fac parte dintr-o istorie nobila pe cale de a-si schimba cursul deloc in bine si gata sa se rupa de traditiile si cutumele instituite de uriasii inaintasi regali ai Romaniei.

Traiasca Regele, imnul care nu va muri vreodata

Traiasca Regele
In pace si onor
De tara iubitor
Si-aparator de tara.
Fie Domn glorios
Fie peste noi,
Fie-n veci norocos
In razboi, razboi.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc parinte,
Sustine cu a Ta mana
Coroana Romana!
Traiasca Patria
Cat soarele ceresc,
Rai vesel pamantesc
Cu mare, falnic nume.
Fie-n veci el ferit
De nevoi,
Fie-n veci locuit
De eroi, eroi.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc Parinte,
Intinde a Ta mana
Pe Tara Romana!

 


2 comentarii to Doamna Duda, regina fara regat

 1. Istudor

  Andrei Coman, vă respect opiniile dar respectati și dvs ISTORIA. Mai sunt jurnalisti care nu respectă istoria și care declară printre altele că Mihai a fost votat de Parlament, cee ce nu este adevărat.

  Mihai a fost proclamat rege fără depunerea vreunui jurământ pe Constituție (abrogată la acea dată) și fără votul de aprobare al Parlamentului (suspendat, redeschis abia în 1946).

  Regele Mihai a orchestrat unul dintre cele mai nenorocite evenimente din întreaga istorie a României! În seara zilei de 23 august 1944, a anunţat la Radio că fusese semnat un armistiţiu cu sovieticii. A fost un gest unilateral, care, în situaţie de război, a echivalat cu capitularea fără condiţii. Armistiţiul a fost semnat abia pe 12 septembrie, la Moscova,după ce ruşii erau deja stăpîni pe întregul teritoriu României, pe care l-au călcat în picioare şi l-au vandalizat în chip barbar.Pentru că nu se semnase armistiţiul, trupele româneşti aflate pe frontul din Moldova şi Basarabia, care încetaseră focul la ordinul regelui Mihai, au fost luate prizoniere de către ruşi:peste 200.000 de prizonieri români, care au fost dezarmaţi, degradaţi şi batjocoriţi, inclusiv ofițerii şi ofiţerii superiori – generali ai armatei române căzute în capcana armisţiţiului cu sovieticii!Aşa cum o demonstrează documentele vremii, declaraţia lui Mihai a fost o minciună! Acesta şi-a predat armata duşmanului. Drept răsplată, pe 20 iulie 1945, mareşalul Tolbuhin i-a înmînat „Ordinul Victoria”, cea mai înaltă distincţie sovietică, acordată de Stalin.

  După 1989, au venit şi trăiesc pe spinarea poporului român, deşi fostul rege a renunţat la absolut tot ceea ce înseamnă domenii, palate, cînd a semnat abdicarea, acestea fiind ale statului român.Dar, cum bine se ştie însă, acea renunţare la o parte din averea regală a fost convenită prin consens, în schimbul unor bunuri pe care fostul rege şi-a dorit să şi le ia, încărcate într-o garnitură de tren pe care guvernul i-a pus-o la dispoziție, asigurîndu-i plecarea din ţară în siguranţă.

  Mihai n-a mai fost rege de la data abdicării „de comun acord” cu guvernul Petru Groza, la data de 30 decembrie 1947! La 10 iunie 1948, cînd s-a căsătorit cu Prinţesa Ana de Bourbon-Parma, cetăţeanul civil Mihai nu mai era nici rege şi nici cetăţean român, după ce, la data de 22 mai 1948, îi fusese retrasă cetăţenia română, lui şi mamei sale, regina Elena.

  PS> Margareta îl ingroapă seara pe Mihai, in ceremonie privată, dar pe banii românior.
  Mare rusinee!

 2. Faclie

  Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa-l odihneasca pe Regele Mihai
  .Am vrut sa ma rog o ultima data pt regele meu dar am izbugnit intr-unplans amar dincolo de mine aplecat intr-o reverenta schimonosita de n intrebari ce-mi schimonoseau fata.Astea sunt cutume.Depinde doar cuvantul regelui ,ce recunosc casele regale mondiale si slujba de ungere a reginei care pun pariu nu o stie niciun episcop ca e o taina speciala a 8 taina care se face o data la veac.Asta cu esti sau nu esti nu e ca la bolsevici te scot fortat abdicat.Odata uns e ca botezul dainui ca rege dincolo de moarte toaresi,veghezi asupra pop tau cu ochi de inger.Nimic fara Dumnezeu.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!