AcasăNewsDNA-ul reactioneaza la inregistrarile cu Jurma aparute in spatiul public (AUDIO)

DNA-ul reactioneaza la inregistrarile cu Jurma aparute in spatiul public (AUDIO)

Dupa ce opinia publica a putut asculta o inregistrare in care Anca Jurma, procurorul sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie este auzita vorbind – cu o colega procuror, Florentina Mirica – despre atmosfera din DNA, dar nu numai, institutia a facut public un punct de vedere.

Jurma precizeaza ca a fost vorba despre un dialog ce a avut loc in biroul sau, in care nu se mai aflau si alte persoane, discutie care „nu a fost nicidecum ocazionata de solutionarea vreunui dosar anume” si in cazul careia „nu mi s-a cerut consimtamantul pentru a-mi fi inregistrata convorbirea”.

Iata comunicatul remis de DNA pe acest subiect:

<<Referitor la inregistrarile aparute in spatiul public in data de 18 decembrie 2018, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa va comunice punctul de vedere al doamnei procuror sef, ANCA JURMA:

„- Am avut o discutie profesionala cu o colega, in biroul meu, discutie in care incercam sa cautam impreuna cai de revitalizare a activitatii D.N.A. prin anchete corecte privind infractiuni de coruptie care ne sunt sesizate, in contextul in care institutia era supusa unor atacuri continue. Discutia nu a fost nicidecum ocazionata de solutionarea vreunui dosar anume.

– Discutia a urmarit incurajarea gasirii unor solutii pentru a ne putea indeplini in continuare misiunea si rolul prevazute de lege, intrucat climatul ostil institutiei instaurat de aceste atacuri putea crea o impresie falsa despre activitatea D.N.A. in ansamblu si risca sa afecteze lupta impotriva coruptiei.

– Daca as fi stiut ca port o discutie publica, in mod sigur nu as fi folosit metafore pentru a-mi ilustra argumentele si nu as fi facut unele consideratii si aprecieri de moment. Toti colegii nominalizati in acea conversatie privata sunt procurori cu experienta din cadrul D.N.A. . Precizez ca nu mi s-a cerut consimtamantul pentru a-mi fi inregistrata convorbirea. In birou nu se mai aflau alte persoane.

– In ceea ce ma priveste, nu voi inceta nici o clipa sa ii apreciez si sa-i respect pe colegii mei din D.N.A. si sa acord incredere tuturor celor care isi desfasoara activitatea cu respectarea legii si a deontologiei profesionale.

– Nu pot insa sa nu dezaprob modul in care colega mea a inteles sa isi exprime o nemultumire profesionala. Gestul este cu atat mai reprobabil cu cat doamna procuror si-a asumat si dezvaluirea unor aspecte privind dosare inregistrate la D.N.A.

– Avand in vedere ca in acest moment, pe masa mea se afla o plangere a doamnei procuror impotriva ordonantei de infirmare a rechizitoriului intocmit de domnia sa, si pentru a nu exista nicio suspiciune de partinire din partea mea, ca urmare a demersului mediatic pe care aceasta l-a facut, voi formula o declaratie de abtinere.” >>

Inregistrarile prezentate de Romania TV:

author avatar
Andrei Coman
466 afisari

3 COMENTARII

  1. Vecina mea Brummer e sefa de Katze si moare de frica soarecilor… nepotul lor e -Marele Alb-! Stiu tot ceea ce fac in casa si imi arunca cate o bucata de paine pe jos in curte… un gest de mare curtoazie si umanitate! Pe vremuri cei de la deratizare, erau de planton pe strada! si ne deratizau pe toti… Astazi cei doi corupti din fruntea justitiei locale au fost reconfirmati de catre famiglie pentru loialitate si pentru serviciile de paza si liniste din slujba jefuitorilor din propria gasca…

  2. Mitze si soareci placuti… Va doresc toate cele bune! Jigodii de la Politia locala! Spor la curatenie, inca nu v-ati ucis si exilat tot neamul si nici nu ne-ati futut pe toti in cur…dar nu mai aveti mult! Spor in tot ceea ce faceti! Interceptari placate! Marlani de soi de prin pietele orasului!

  3. DNA , o cloacă, abjectă , care și-a făcut datoria , acum nu-și mai are locul și rostul.
    Procurori ar trebui coborîți pe „parchet” , lîngă și la nivel cu avocații
    apărării , ei fiind avocații acuzării.
    Procurorul general și procurorii șefi , mandat de 1 an .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger