AcasăNewsDNA trimite in judecata un fost europarlamentar

DNA trimite in judecata un fost europarlamentar

Procurorii anticoruptie au trimis Tribunalului Bucuresti, spre judecare, dosarul in care politicianul Petru-Constantin Luhan, fost europarlamentar PDL, este banuit de „folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente false, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata”.

Acuzatiile tin de decontarea unor cheltuieli de transport. In rechizitoriul procurorilor se mentioneaza ca, „in perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, inculpatul Luhan Petru Constantin, in calitatea mentionata mai sus, cu rea-credinta, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport”.

Concret, DNA-ul anunta intr-un comunicat remis marti faptul ca „la cererile respective, inculpatul a atasat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitante, bonuri de combustibil) avand acelasi caracter ilicit, prin care:

– s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion,

– s-au atestat deplasari cu autoturismul intre localitatea de domiciliu a inculpatului si locul de munca, in principiu orasele Strasbourg sau Bruxelles, deplasari care, in realitate, erau efectuate cu avionul.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obtinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro”.

sursa foto: Facebook/Petru Luhan

279 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger