AcasăNewsDNA trimite in instanta un director de la un minister important

DNA trimite in instanta un director de la un minister important

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Intrata in vizorul procurorilor anticoruptie, Georgeta Ionescu a aflat ca va ajunge in fata judecatorilor, odata ce reprezentantii DNA au remis Tribunalului Bucuresti dosarul in care apare numele sau.

Concret, DNA-ul anunta ca procurorii de la serviciul teritorial Oradea au trimis in instanta cauza in care Ionescu este acuzata alaturi de un om de afaceri.

Procurorii sustin, intr-un comunicat, ca Spetanta Georgeta Ionescu (fosta Munteanu), fost director general economic in cadrul Ministerului Mediului si Padurilor si actualmente director general in cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale este acuzata de luare de mita si trafic de influenta, ambele in forma continuata.

Anchetatorii noteaza, printre altele, ca „in perioada iulie 2010 – aprilie 2011, inculpata Ionescu (fosta Munteanu) Speranta Georgeta, in calitate de director general economic in cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, a acceptat promisiunea inculpatului Marcu Mircea de primi din partea acestuia un autoturism Audi A3, in schimbul caruia, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa avizeze propunerile de stabilire a alocatiilor bugetare pentru obiectivul de investitii „Regularizarea vailor Agigea si Lazu, jud. Constanta” si, implicit, sa sustina interesele societatii comerciale administrate de acesta din urma, in raporturile cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu institutiile publice din subordinea sa. Pentru aceste „servicii” inculpata a primit de la omul de afaceri suma de 61.394 lei, reprezentand o parte din contravaloarea autoturismului, precum si o geanta in valoare de 6.300 lei”.

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger