Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » DNA reactioneaza in cazul Tel Drum. Se adreseaza Tribunalului

DNA reactioneaza in cazul Tel Drum. Se adreseaza Tribunalului

Autor:

La doar cateva zile dupa ce s-a aflat public despre pasul facut de apararea legala a firmei Tel Drum, si anume solicitarea in instanta a demararii procedurii insolventei, procurorii anticoruptie au reactionat. In sensul in care s-au adresat la randul lor magistratilor, cu o cerere – preventiva – ce vizeaza aceeasi societate comerciala. Si anume o cerere privind interzicerea initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei.

 

dna 350x152 DNA reactioneaza in cazul Tel Drum. Se adreseaza TribunaluluiProcurorii isi explica si motivele pentru care au formulat un astfel de demers adresat Tribunalului Bucuresti.

Despre pasul facut in directia instantei s-a aflat in urma cu scurta vreme, dupa ce DNA-ul a emis un comunicat in acest sens, pe care il redam in cele ce urmeaza, integral:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia Judiciara Penala au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice S.C. Tel Drum S.A. ori, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate.

S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017 (detalii in comunicatul nr. 1276/VIII/3 din 27 decembrie 2017).

De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

La data de 17 ianuarie 2017 s-a adus la cunostinta S.C. Tel Drum S.A., prin reprezentat, calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza (detalii in comunicatul nr. 72/VIII/3 din 17 ianuarie 2018).

Tot la data de 17 ianuarie 2017, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolventei, cererea avand termen la data de 29 ianuarie 2018.

Cererea procurorilor adresata Tribunalului Bucuresti a fost formulata pentru urmatoarele motive:

SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat aceasta sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala. Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!