AcasăNewsDNA l-a luat pe Truica cu duba si pe printul Paul cu...

DNA l-a luat pe Truica cu duba si pe printul Paul cu Salvarea

Miliardarul Remus Truica a fost perchezitionat la el acasa

Forfota mare, miercuri, prin Bucuresti si imprejurimi. Procurorii DNA si mascatii au descins in voie la diverse personalitati si miliardari, actiuni care unora le-a picat atat de greu la inimioara incat s-a lasat cu lesinuri. Nume grele precum Remus Truica, patronul Impact Claudiu Lucian Mateescu, Dan Andronic si printul Paul de Romania au fost vizitati dis de dimineata de mascati intr-un dosar cu retrocedari ilegale instrumentat de DNA Brasov.

Miliardarul Remus Truica a fost perchezitionat la el acasa

Ultimul si-a amanat intrevederea cu anchetatorii, printul lesinand in drum spre Brasov. Luat cu mandat si dus la audieri, printul Paul nu a rezistat pana la destinatie si a dat ochii peste cap, lesinand in masina. Acesta a fost internat la Spitalul din Ploiesti, la sectia Cardiologie. In schimb, Remus Truica, Marius Marcovici (fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu), Dan Andronic (directorul “Evenimentului zilei”) si afaceristul Claudiu Lucian Mateescu au facut fata calatoriei cu duba DNA si au ajuns aseara la Brasov.

Cum a ajuns printul Paul la “Fundul Sacului”

Printul Paul a lesinat in drum spre DNA Brasov

In urma cu doua saptamani, Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la solicitarea procurorilor DNA, reluarea cercetarilor intr-un dosar deschis in 2009. Acest dosar se refera la felul in care printul Paul a obtinut retrocedarea unei suprafete importante din padurea Snagov. O suprafata de aproximativ 50 de hectare de padure, pe care apoi a vandut-o catre mai multe persoane, printre care si Remus Truica.   Ancheta are la baza un  raport de audit al Curtii de Conturi, care a prezentat situatia tuturor retrocedarilor din 1990 pana in 2012. Inspectorii sustin ca Paul de Romania ar fi primit ilegal 46,78 hectare din padurea „Fundul Sacului”, de pe malul lacului Snagov. Padurea Snagov a fost tot timpul proprietatea publica a statului roman si nu putea fi vanduta, sustineau inspectorii in raport. Chiar Casa Regala, intr-o scrisoare semnata de Regele Mihai, solicita instantei sa respinga retrocedarea. Insa, printr-o sentinta definitiva, printul Paul a fost pus in posesia celor 47 de hectare care valoreaza 14 milioane de euro. O parte din acest teren a ajuns la Remus Truica, fostul sef al cancelariei premierului Adrian Nastase, care si-a ridicat un palat impresionant.

author avatar
Andrei Coman
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger