AcasăNewsDNA il vrea dupa gratii pe deputatul-combinator Sebi Ghita

DNA il vrea dupa gratii pe deputatul-combinator Sebi Ghita

Pe langa contracte banoase cu statul, Sebastian Ghita colectioneaza si dosare penale

Mai mult combinator decat politician, Sebastian Ghita pare ca s-a lansat intr-o intrecere fara miza de colectionare a dosarelor penale. In timpul care ii mai ramane dupa ce trage toate sforile pentru a-i baga pe altii in puscarie (amintim cazul Vantu), deputatul santajeaza si cumpara informatii. Cel putin asa reiese din noul dosar pe care l-au deschis procurorii DNA pe numele lui Ghita  si in care s-a cerut deja aviz pentru retinerea si arestarea lui.

Pe langa contracte banoase cu statul, Sebastian Ghita colectioneaza si dosare penale

In noua speta, Ghita este suspectat de savarsirea unui adevarat card de infractiuni, printre care unele extrem de grave pentru un politician: santaj si cumparare de informatii care nu sunt destinate publicului. Din primele informatii lansate de catre DNA, rezulta ca Sebastian Ghita controla aproape tot judetul Prahova, de la cele mai mici institutii pana la cele de importanta majora, cum ar fi Politia si Parchetele.

Informatii secrete contra functii

Cercetarile au pornit de la dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproape 35 de milioane de euro in care au fost inculpati, printre altii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu si Razvan Alexe, unul dintre apropiatii conducerii PSD Prahova, alaturi de mai multi oameni de afaceri ale caror firme au avut contracte cu Consiliul Judetean Prahova.  Concret, procurorii sustin ca Sebi Ghita  i-a dat informatii lui Liviu Tudose, fost procuror-sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, pentru ca magistratul sa poata primi o alta functie publica. Fara a intra in prea multe detalii ce tin mai degraba de ancheta, noul dosar in care deputatul este cercetat nu face decat sa creioneze si mai bine, daca era nevoie, stilul de „lucru” al lui Sebastian Ghita. Adica, partenerul de cluburi in Dubai al fostului premier Victor Ponta si-a construit in timp o adevarata retea de oameni care ii deveneau mai mult decat datori dupa ce parlamentarul ii punea sau ii mentinea in diferite functii publice. In cazul de fata, Ghita a facut tot felul de manevre pentru a afla informatii confidentiale dintr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani aflat pe rolul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti. In acest dosar, Ghita avea interesul sa protejeze doua persoane cercetate, iar pe de alta parte avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei. La randul sau, Liviu Tudose, in prezent  adjunct al sefului Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, este suspectat ca s-a folosit de informatiile furnizate de Ghita pentru a ajunge intr-o alta functie publica.

Santaj prin Romania Tv

Desi a facut avere din zecile contracte cu statul, Sebastian Ghita nu i-a „iertat” nici pe „privati”. Potrivit procurorilor, in cursul lunii martie 2011, deputatul Sebastian Ghita a constrans un om de afaceri sa incheie, in mod fictiv, un contract de prestari servicii pentru a inceta difuzarea unor reportaje denigratoare la adresa firmei in cauza, prin intermediul Romania Tv, a carui activitate o controla prin SC Asesoft International SA. „Scopul incheierii contractului era ca Asesoft sa dobandeasca, in mod injust, un folos patrimonial, respectiv suma de 500.000 euro, reprezentand valoarea contractului mentionat. Din acea suma, SC Asesoft a primit, in doua transe, in perioada iunie — septembrie 2011, suma totala de 610. 202, 96 lei”, spun procurorii. In plus, inca o dovada ca amicul lui Ponta ii controla pe mai totii sefii de institutii publice din Prahova este si interventia sa la IPJ Prahova pentru a scapa de consecintele legale dupa ce a fost prins conducand fara permis. Ceea ce, de altfel, s-a si intamplat, politistii de la Rutiera fiind nevoiti, la presiunile sefilor, sa inchida ochii si sa nu-i faca dosar penal lui Ghita.

author avatar
Andrei Coman
550 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger