AcasăNewsDNA il trimite in judecata pe liberalul Chitic, actualul primar din Piatra...

DNA il trimite in judecata pe liberalul Chitic, actualul primar din Piatra Neamt

Intrat in vizorul procurorilor DNA Bacau, edilul orasului nemtean va ajunge in fata magistratilor de la Curtea de Apel Bacau, dupa ce dosarul in care este acuzat a fost trimis in instanta.

Anchetatorii anticoruptie il acuza pe Dragos Chitic ca, in calitate de viceprimar in Piatra Neamt, ar fi savarsit un „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. Aceeasi acuzatie planeaza si in dreptul numelui lui Vasile Visan, in calitate, insa, de secretar al orasului in cauza.

In cazul de fata – ce vizeaza un schimb de terenuri presupus a fi nelegal – mai sunt deferite justitiei alte patru persoane, printre ele un notar si un expert evaluator.

In comunicatul prin care anunta decizia trimiterii in judecata a celor sase persoane, procurorii sustin, printre altele, ca „in perioada 20-28 ianuarie 2010, inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, in calitatile mentionate mai sus, beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu incalcarea dispozitiilor legale, au semnat si avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de catre Consiliul local Piatra Neamt, a unei hotarari prin care a fost inventariata, la o valoare mult diminuata, o suprafata totala de 21.055 mp teren de pe raza municipiului. In baza acelei hotarari, in data de 18 februarie 2010, a fost incheiat un contract prin care Consiliul local Piatra Neamt, reprezentat de inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, a cedat inculpatului Apopii Mihai proprietatea suprafetei mentionate mai sus, evaluata la suma de 576.278 lei in schimbul unui teren in suprafata de 11.156 mp situat pe raza aceluiasi municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei.”

sursa foto: Facebook/Dragos Chitic

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger