AcasăNewsDNA, flagrant la SGG: colonel prins cu 30.000 de euro spaga

DNA, flagrant la SGG: colonel prins cu 30.000 de euro spaga

DNA a inceput curatenia la SGG, raiul smecherilor de la stat

Un angajat al Guvernului Ciolos a fost prins, in flagrant, luand o spaga de 30.000 de euro. Este vorba despre Stefan Enache, colonel in cadrul U.M. 02999, detasat la Secretariatul General al Guvernului.

DNA a inceput curatenia la SGG, raiul smecherilor de la stat

De asemenea, Enache este acuzat ca a cerut peste 10.000 de euro unei persoane ca sa intervina la directorul RAPPS pentru adjudecarea unui imobil la un pret subevaluat. Stefan Enache a fost retinut sub acuzatia de trafic de influenta.

Interventii la seful RAPPS

Potrivit anchetatorilor militari din cadrul DNA, in 8 decembrie,  Stefan Enache a cerut unei persoane peste 10.000 euro pentru a interveni pe langa directorul Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari ca are influenta, pentru ca acesta sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitatie, a unui imobil din Capitala la un pret mult subevaluat. Imobilul astfel achizitionat urma sa fie valorificat ulterior, iar profitul sa fie impartit intre Enache si persoana respectiva. Luni, Enache a fost prins in flagrant cand primea 30.000 de euro.  ”In acelasi context, in 14 decembrie, Enache a primit efectiv suma de 30.000 euro de la un intermediar indicat pentru a asigura achizitionarea a doua imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, precizeaza DNA. Ieri, colonelul Stefan Enache a fost prezentat judecatorilor  militari cu propunere de arestare preventiva. Aseara, la inchiderea editiei, magistratii nu deliberasera asupra cererii DNA.

author avatar
Andrei Coman
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger