AcasăNewsDNA face perchezitii la sediile PSD si PNL din Ploiesti

DNA face perchezitii la sediile PSD si PNL din Ploiesti

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au luat cu asalt, joi la pranz, sediile detinute in Ploiesti de Partidul Social Democrat si de Partidul National Liberal.

Sunt efectuate perchezitii in legatura cu dosarul de coruptie in care personaj principal este Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Pornind de la cazul lui Hertanu si de la dezvaluirile facute de apropiatii acestuia, procurorii DNA vor sa verifice modul in care au fost sponsorizate in ultimii ani sucursalele PSD Ploiesti si PNL Ploiesti.

Iulian Hertanu, actionar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie, el fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si pentru evaziune fiscala.

Cumnatul lui Victor Ponta a incercat in mai multe randuri sa obtina o masura mai blanda, respectiv arest la domiciliu sau eliberare sub control judiciar, dar pana acum toate incercarile sale au fost sortite esecului. Chiar miercuri magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins ultima solicitare facuta de Hertanu in acest sens. Cu toate acestea, cumnatul lui Victor Ponta inca mai are cai de atac si spera ca va parasi cat de curand arestul preventiv.

author avatar
Cristi Ionita
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger