AcasăNewsDNA descinde la seful „mascatilor”

DNA descinde la seful „mascatilor”

In mod logic, intre procurorii temutei Directii Nationale Anticoruptie si luptatorii Brigazii Speciale de Interventii „Vlad Tepes” a Jandarmeriei exista o permanenta colaborare. Care insa se poate strange si mai mult, insa de o maniera de-a dreptul surprinzatoare.

Activitatea comandantului BSIJ, Zoltan Balint este luata la verificari

Pentru ca, dupa informatiile intrate in posesia noastra, oamenii lui Daniel Morar ar avea in lucru un dosar privind diverse acuze aduse activitatii generalului de brigada Zoltan Balint. Adica nimeni altul decat comandantul „mascatilor”, la care toate structurile Ministerului de Interne, DIICOT– ul si chiar DNA apeleaza pentru indeplinirea misiunilor de retinere a tuturor celor aflati in vizorul anchetatorilor.

Doar el si adjunctul!

„Mascatii” Jandarmeriei sunt folositi la toate misunile, spre deosebire de cei ai Politiei

Conform surselor noastre, comandatul BSIJ, Zoltan Balint, si adjunctul acestuia, locotenent colonelul Catalin Paraschiv, fac obiectul dosarului cu nr. 90/P/2009, in care sunt suspectati de mai multe nereguli. Este vorba, printre altele, de efectuarea frecventa a unor plati in avans cu ordine de plata si prin caseria unitatii, ca si de incheierea unor contracte care contineau clauze ce prevedeau astfel de plati in avans. Alte verificari se fac cu privire la aprobarea la plata a unor facturi fara a fi indeplinite conditiile legale pentru a fi achitate si cu incadrarea eronata in clasificatia bugetara. O practica obisnuita pare sa fi fost si doar aplicarea stampilelor pe numeroase documente de plata, fara semnatura olografa a comandantului, ca si lipsa avizelor consilierului juridic si a celor de control finaciar preventiv propriu. Procurorii au de luat la mana achizitiile facute de la firme ca SC Atmex Consulting, SC Grivita Remorci SRL, SC Mobilis SRL, SC Mihamic SRL si numeroase alte societati.

De la suspendare la avansare

Culmea este ca, in loc sa fie suspendat, cum se intampla in mod firesc in astfel de cazuri, de la declansarea verificarilor comandantul BSIJ a fost chiar avansat la gradul de general de brigada! Impotriva sa mai exista o plangere ajunsa pana la CEDO, prin care fostul subofiter  Cristian Tapusin il acuza de sechestrare si tortura! Ca si un alt dosar aflat la Parchetul Militar pentru  distrugere, cu conotatii de-a dreptul tragicomice.

author avatar
Catalin Tache
5.744 afisari

3 COMENTARII

  1. Bravo.Seful mascatilor acuzat de sechestrare si tortura, pai nu asta sunt ei invatati sa faca. Acum vad se pricep si la semnarea de facturi si de plati in avans. Tara de nebuni ……

  2. ca la noi la nimeni….plina tara de generali facuti dupa 12-15 ani de armata atat la armata cat si la interne
    sa nu mai vorbim de sportivi ce au grade de zici ca sunt cei mai pregatiti generali din lume
    acordarea acestui grad a ajuns in derizoriu
    cine o sa opreasca totusi aceste avansari la apelul bocancilor?

  3. a sosit timpul sa se mai ocupe cineva si de boanghina asta care face rau la toata lumea care il in conjoara…..inculpatul asta isi batjocoreste angajatii si pe urma cauta motive sa-i dea afara,la puscarie cu el.
    Ungur spurcat ,imputit si betiv!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger