AcasăNewsDNA controleaza Curtea de Conturi!

DNA controleaza Curtea de Conturi!

Conducatorii deconcentratelor care s-au trezit cu inspectorii Curtii de Conturi dand iama prin birouri s-au bucurat nevoie mare de declansarea valului de verificari.

Functia lui Nicolae Vacaroiu se dovedeste doar una de CV

Erau siguri ca oamenii lui „nea” Nicu Vacaroiu vor finaliza de urgenta rapoartele de activitate, ridicandu-le astfel la fileu dosarele cu care sa le dea lovitura decisiva predecesorilor pe functii, rivalii politici de moarte.

Laura Oprean, interimara de la conducerea DNA, pare sa fi invatat ceva de la mentorul sau profesional, Daniel Morar

Cum insa socoteala de acasa nu se potriveste niciodata cu cea de la targ, sefii de institutii „pesediste” numiti pe functii de premierul Victor Ponta nu mai stiu acum cum sa scape de intrusi.

Trecutul ramane ingropat

Institutiile statului sunt obisnuite cu deja traditionalele controale ale Curtii de Conturi venite pe sfarsit de an. Numai ca, de aceasta data, o parte din sefii unor regii autonome si alte unitati bugetare deconcentrate au crezut ca vor putea profita din plin de rapoartele intocmite. Este vorba despre apropiatii premierului, numiti pe functii din partea PSD si care, tinand cont de sorgintea politica a presedintelui Curtii de Conturi, sperau ca vor putea dezgropa trecutul institutiilor, de pe vremea cand la conducere se aflau dusmanii de moarte. Numai ca, surpriza, oamenii lui Nicolae Vacaroiu nu s-au grabit sa le ofere dezvaluirile de care ar fi avut atata nevoie in campanie. Din contra chiar, verificarile lor se concentreaza tocmai pe ultimele luni de activitate, de cand la conducere se afla noile echipe manageriale.

Dosarul doare mai tare!

Iar cum controalele nu numai ca nu au incetat, dar pe surse se anunta deja altele noi, tot in aceeasi directie, temerile au inceput sa creasca peste tot, de la Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport si Administratia Fondului de Mediu, pana la Autoritatea Nationala pentru Administrarea si Reglementarea in Comunicatii. Iar sefii care se simt vizati s-au plans premierului Victor Ponta, care, dupa cum sustin sursele noastre, ar fi cerut explicatii „fratesti” lui Nicolae Vacaroiu. In zadar insa, veteranul pesedist fiind doar un presedinte de decor la Curtea de Conturi, asa ca nu a putut deturna verificarile subalternilor. Dintre care foarte multi au, dupa cum sustin aceleasi surse, dosare in lucru la DNA, procurorii cercetandu-i pentru tot felul de tentative de trafic de influenta. Ceea ce poate explica  de ce acestia s-au vazut nevoiti sa intre  in veritabilul razboi de gherila declansat parca la ordin impotriva jumatatii pesediste din USL. Semn ce s-ar putea interpreta si ca o noua strategie de invrajbire si rupere a coalitiei dintre cele doua entitati politice aflate la guvernare.

author avatar
Catalin Tache
2.967 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger