AcasăNewsDNA clocoteste, „Portocala” nu stie nimic

DNA clocoteste, „Portocala” nu stie nimic

Procurorul Negulescu ii face concurenta Fecioarei Maria la nevinovatie

„Detin informatii cum ca domnul Negulescu si-a vizitat protectorii din Bucuresti si i-a amenintat ca, daca se va deschide ancheta penala impotriva sa, va trage dupa el si alte persoane influente”. Declaratia ii apartine lui Vlad Cosma, cel care a spart buboiul purulent al „unitatii de elita” a DNA, de la Ploiesti. A fost transmisa de televiziuni, preluata imediat de agentii si, in mai putin de o ora, a umplut toata presa. Intr-un timp record a aparut si completarea care, de asemenea, s-a raspandit in media cu o viteza uluitoare.

Procurorul Negulescu ii face concurenta Fecioarei Maria la nevinovatie

Lumea a flat ca procurorul Negulescu, zis „Portocala”, e pe cale sa rivalizeze cu Sadoveanu. Nu la talent, caci nu are nicio sansa, ci la pofta de scris. 50 de pagini de creatie cu greutate ar fi umplut masa procurorului care il ancheteaza, conform informatiilor aparute in mai toata media. Un denunt imens, s-ar putea spune, in care personajul principal ar fi Codruta Kovesi.

Independenta, da’ pana cand?

Parca incepe sa se lege cu ce spunea Vlad Cosma, fara a face insa din acesta un erou. Si se mai leaga si cu o alta declaratie a lui, potrivit careia asupra procurorului care il ancheteaza si pe Onea, fostul sef al lui Negulescu, se fac presiuni extraordinare. Nu am niciun motiv sa nu cred ca asa stau lucrurile. Altfel, ar aparea ilogica si lipsita de substanta interventia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care a cerut CSM sa sesizeze Inspectia Judiciara cu privirea la verificarea tuturor aspectelor si faptelor care pot ingradi independenta procurorului Elena Iordache Stefan,  care se ocupa de ancheta. Inauntru, in barlogul asta tenebros al procurorilor din simulacrul de stat de drept aparat de Iohannis, e fierbere mare. Umbla vorba ca Taica Lazar tuna si fulgera si se da de ceasul mortii sa afle cum a ajuns dosarul tocmai la Elena Iordache Stefan, poreclita „Incoruptibila”. De ce, maestre, ti-e teama sa nu vorbeasca Negulescu si Onea?

Eroii anticoruptiei

Ce ar putea sa spuna doi procurori model, laudati de Kovesi cu o exagerata degajare? Sau cu un tupeu iesit din comun, ca inca nu mi-e clar cum e corect. Daca mai avea putin si ii declara eroi ai anticoruptiei, de ce se teme Lazar? Chinuri, torturi, amenintari, santaj, anchete cu pistolul pe masa, saltele udate special in arestul de la Campina, ca sa nu se poata dormi pe ele, suspecti obligati sa faca pe ei pentru ca nu li se dadea voie sa mearga la toaleta? Hai sa fim seriosi, Onea si Negulescu n-ar fi facut asa ceva niciodata si nici nu ar fi dat asemenea dispozitii. Sun inventii ale unei prese care crede ca e libera pana vede ea pe dracu’. Ei erau procurorii model ai Codrutei Kovesi, ce naiba.

Iubire pe langa Codul penal

Dosare facute la comanda? Nu exista. Inregistrari auzite de toata lumea, din care rezulta cum se fac blaturile in anchete? Aiurea, sunt false. Probe masluite? Nici asa ceva nu exista. Denunturi facute dupa dictare? Nici macar. Vanatoare de capete politice? Doamne fereste, aici, in Romania lui Iohannis? Declaratii  dovedite false? Ei, asta-i acum, mai greseste omul. Negulescu, bunaoara, s-a indragostit de suspecta lui, Andreea Cosma. Ce, nu e si el om, nu are voie? Dar nu ca sa o santejeze, cum zice ticaloasa asta fara sentimente. El chiar o iubea sincer, asa, pe langa Codul penal.

Mai bine uitati subiectul

Bineinteles ca Negulescu a iesit la contraatac. Chiar foarte sigur de el. Atat de sigur incat, daca nu as fi scarbit, as incepe sa ma gandesc ca e multumit de targuiala. Nimic din cele vehiculate de presa in ultimele doua zile, zice el, nu este adevarat. Sun inventii de natura a crea animozitate in randul procurorilor DNA. Sunt nascociri care alimenteaza un curent de opinie negativ la adresa justitiei. Si, dincolo de asta, nu exista niciun dosar impotriva abuzurilor savarsite de Codruta Kovesi, in care el ar fi martor sub acoperire. De ce ma asteptam la altceva? Habar n-am. Cum, nici macar un denunt in care sa indice, cu probe certe, ca in copilarie Kovesi a traversat pe rosu sau a scos limba la militieni? Dom’le, nu! Kovesi e perfecta si de aia, cred eu, Iohannis nu ii gaseste motive sa o demita. Sa fie, totusi, vreo legatura intre Negulescu, Onea si Codruta, de natura a provoca o cercetare care face ca Parchetul sa se imparta in tabere si sa fiarba ca o oala sub presiune? Lasati, lasati, mai bine uitati subiectul.

author avatar
Valentin Boeru
2.359 afisari

1 COMENTARIU

  1. In comportomanet DEMN pentru in PROCUROR de E L I T A! al DNA!
    Va demonstreaza cum de fapt guverneaza ei si cei care ii sforaresc pe ei!

    Imi amintesc in interviu al lui Maior, in care explica cum isi selecteaza personalul… Trebuia … SA FACA ORICE! Am ramas inmarmurita si ma gandeam, ca tocmai … NU TREBUIE SA FACA ORICE… !

    Asa arata in procurer selectat de SRI… face orice! si Romania e Romania ORICE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger