AcasăNewsDNA, inca o cerere de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu

DNA, inca o cerere de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu

Procurorii DNA formuleaza o noua cere de arestare a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pentru 30 de zile, pentru abuz in serviciu in forma continuata.

In noul dosar in care este anchetat, Nicusor Constantinescu este acuzat ca „in perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, cu stiinta, in exercitarea atributiilor care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in mai multe randuri, nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile potrivit art.76 din Legea nr.446/2006”.

„Astfel, in raport de functia publica detinuta, inculpatul nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia, dispunand rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a Centrului Militar Zonal Constanta si incercand de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii”, precizeaza procurorii DNA.

Nicusor Constantinescu a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger