AcasăNewsDNA, cautiune de un milion de euro stabilita in cazul lui Sebastian...

DNA, cautiune de un milion de euro stabilita in cazul lui Sebastian Vladescu

Sebastian Vladescu sustine ca nu-l mai tenteaza nicio functie in Executiv

La cateva zile de cand fostul ministru al Finantelor ajunsese in fata procurorilor anticoruptie, ulterior aflandu-se ca este urmarit penal, in dosarul in care DNA-ul ceruse si obtinuse un aviz de la Cotroceni, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, miercuri, faptul ca in cazul lui Sebastian Vladescu a fost fixata o cautiune de nu mai putin de un milion de euro – echivalentul in lei, din cate se mentioneaza intr-un comunicat.

Fostul ministru – suspectat de luare de mita si trafic de influenta in forma continuata- are la dispozitie 10 zile pentru a depune cautiunea, transmite aceeasi sursa.

Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul DNA:

„In completarea comunicatului nr. 356 din 27 aprilie 2018, ca raspuns la o serie de solicitari formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul VLADESCU SEBASTIAN care, la data unora dintre fapte, a detinut functia de ministru al Finantelor Publice, pentru savarsirea infractiunilor de:

– luare de mita (doua infractiuni),

– trafic de influenta in forma continuata.

De asemenea, fata de inculpatul Vladescu Sebastian a fost fixata o cautiune in valoare de 1.000.000 euro (echivalent in lei) care va fi depusa la o unitate bancara si consemnata pe numele sau la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie sau prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita sumei respective, in favoarea aceleiasi unitati de Parchet.

Cautiunea se va depune in termen de 10 zile.

Inculpatului Vladescu Sebastian i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger