AcasăNewsDNA, bagata la apa in Portul Constanta

DNA, bagata la apa in Portul Constanta

Cum un tam-tam mediatic de nedescris a fost lansata vestea ca, gata!, procurorii anticoruptie dau iama si in Portul Constanta, singura “zona libera” de DNA din toata Romania, cel putin pana acum. Mai ales ca desfasurarea fortelor de ordine a fost una de-a dreptul impresionanta, procurorii fiind insotiti de catre mascati la nu mai putin de 27 de locatii, atat in interiorul portului, cat si in municipiul Constanta.

De asemenea, s-a batut multa moneda si pe faptul ca valul de perchezitii a vizat atat locuintele unor vamesi si politisti de frontiera, cat si Capitania Portului, Biroul Vamal si sediile Politiei de Frontiera si ale Garzii de Coasta. In plus, procurorii si-au bagat nasul si in sediul Cabinetului Medico-Sanitar de Frontiera si in cel de Vaccinuri Internationale.

Dar chinezii, unde-s chinezii?

Deci ar exista astfel toate premisele sa asistam la o noua ancheta spectaculoasa a procurorilor anticoruptie, mai ales ca suportul informational a fost asigurat inclusiv de catre ofiteri sub acoperire ai Directiei Generale Anticoruptie. Numai ca, la aflarea “tintelor” anchetei, multi ar putea ramane cu buzele dezumflate. Pentru ca toata “nebunia” a fost creata pentru a se da de urma unor functionari care luau spaga de la capitanii vaselor straine, care doreau astfel sa nu mai astepte prea mult dupa formalitatile portuare. Desigur ca este vorba de mita si aici, iar o ancheta e binevenita, cu toate ca acordarea acestor “atentii” este o cutuma cam in toate porturile lumii, inca de pe vremea capitanului Basescu. Insa, tot atat de adevarat este si faptul ca, atunci cand au vazut mascatii dand buzna in Portul Constanta, si procurorii anticoruptie extrem de decisi, cam toata lumea a crezut ca acestia din urma vor da iama in containerele “Made in China”. Numai ca, surpriza, cei de la DNA nu au intrebat pe nimeni “unde-s chinezii”, multumindu-se, din nou, cu “vanarea” functionarilor romani corupti. Care, totusi, vorba fostului presedinte-jucator, tot trebuie sa ia spaga asta de undeva! Asa ca, din pacate, pana cand nu vor deranja si cea mai mare filiera de evaziune si coruptie din tara, cea chinezeasca, se poate spune ca DNA a cam intrat la apa in Portul Constanta.

author avatar
Toni Matei
1.004 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acest fiasco cred se va repeta la Iasi, Giurgiu etc ca sa distraga atentia de la cazurile mari de coruptie si plagiat. Se repeta scenariul din 2010 cind aveam actiuni televizate in vamile din este si sud-vest unde mai aveau cu tancurile sa intervina si rezultatul este ca 80% sunt nevinovati. Mascarada se continua ca se apropie alegerile si sefii vor sa demonstreze ca se face curatenie. Nu mai crede nimeni aceste scene de teatru ieftin. Ne intrebam oare la vamile de la Oradea si Sighet de ce nu se fac actiuni nici de DNA, nici de DIICOT, nici DGA, nici de controlul de la MAI si frontiera etc Nu ca sunt protejati de oamenii lui Blaga care sunt pe functii mari in MAI ,numiti Blaga?? Si am vazut la televizor ce colecat facea dl Popa pentru Blaga = 700.000 euro !!!!!! Faceti o analiza de unde provin sefii de la Bucuresti si veti vedea ca toti sunt de la Oradea sau Cluj.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger