AcasăNewsDNA a facut apel dupa primele sentinte in Dosarul Microsoft

DNA a facut apel dupa primele sentinte in Dosarul Microsoft

La o zi de cand Curtea de Apel a pronuntat deciziile in privinta celor patru persoane trimise in judecata in aceasta cauza, procurorii DNA le-au si contestat, pe baza de apel.

A anuntat-o chiar sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi, care a precizat, vineri, urmatoarele aspect, alegand sa nu comenteze hotararea instantei: „In cursul zilei de astazi am inregistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de apel. Urmeaza sa motivam in zilele urmatoare, dupa ce o sa analizam si motivarea instantei de judecata”.

Deunazi, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea la trei ani de detentie  cu executare a fostului primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan si la cate doi ani de inchisoare a fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, precum si a omului de afaceri Dorin Cocos. Totodata, afaceristul care controleaza grupul de firme „Niro”, Nicolae Dumitru, a primit o sentinta de un an si jumatate de inchisoare, cu suspendare. De asemenea, s-a dispus confiscarea de la cei patru a unor sume totalizand peste zece milioane de euro.

Dupa cum mentionam, sentintele sunt in prima instanta, ca urmare nu sunt definitive, ceea ce inseamna ca atat acuzatii, cat si procurorii o pot contesta. Ceea ce, iata, se intampla, cel putin cand vine vorba despre reprezentantii DNA care au instrumentat acest dosar.

author avatar
Cristina Stefan
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger