AcasăNewsDNA a dat iama in imperiul baronului Bunea Stancu

DNA a dat iama in imperiul baronului Bunea Stancu

Procurorii DNA au descins, ieri,  la sediul Consiliului Judetean Braila si la locuinta sefului institutiei, Gheorghe Bunea Stancu, intr-un dosar privind contracte pe bani acordate unor firme.

Gheorghe Bunea Stancu este judecat si in dosarul “Mita la PSD”, alaturi de omul de afaceri Ioan Niculae, directorul Viorel Barac de la InterAgro si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR

DNA este la un pas de a pune gheara pe unul dintre cei mai controversati baroni locali si, in acelasi timp, o adevarata “bomba” informationala in detrimentul multor politicieni si oameni de afaceri apropiati sefului CJ Braila.

“Daca ma salta DNA, va trag pe toti dupa mine”

In urma cu cateva luni, Gheorghe Bunea Stancu tuna si fulgera ca “nu o sa pic doar eu ca prostul, va iau pe toti dupa mine! Pe toti! Pana si pe procurorii care m-au scos pana acum! Ma duc eu, trag tot judetul dupa mine, si Bucurestiul, ne ducem cu totii la mititica!”. Amenintarile aruncate de Bunea in cadrul unei intalniri cu niste colegi de la centru si despre care “National” a scris in exlusivitate, au fost interceptate de ofiteri sub acoperire. Iata ca baronul de Braila e la un pas de a-si tine cuvantul, avand in vedere ca procurorii anticoruptie s-au pus serios pe capul sau. Ieri, atat sediul CJ Braila, cat si locuinta lui Bunea Stancu au fost perchezitionate intr-un dosar legat de atribuirea de contracte unor firme care ar detine monopolul lucrarilor pe bani publici din judet. Una dintre aceste firme este controlata chiar de presedintele CJ Braila, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu si interes de conflicte.

Prejudiciu de trei milioane lei

DNA sustine ca licitatiile s-au desfasurat astfel incat firmele respective, trei la numar, sa fie declarate castigatoare. Prejudiciul total in acest dosar este estimat la aproape trei milioane de lei, in urma incheierii a cinci contracte, prin incalcarea atributiilor de serviciu si indeplinirea defectuoasa a acestora, de catre presedintele CJ Braila, ca ordonator principal de credite, si functionarii din subordinea sa. Firma controlata de Bunea Stancu ar fi primit contracte pentru reamenajarea sau reabilitarea unor spatii medicale la unitatile spitalicesti din subordinea CJ Braila, iar celelalte doua firme ce ar avea monopol in judet, ar fi fost cadorisite cu contracte pentru lucrari de asfaltare a unor drumuri.

 

author avatar
National
1.622 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger