AcasăNewsDistrugatorul rusesc Smetlivi a intrat in „jocurile” din Mediterana

Distrugatorul rusesc Smetlivi a intrat in „jocurile” din Mediterana

Distrugatorul Smetlivi a ajuns in Siria inaintea cortegiului

Navele americane, israeliene si grecesti desfasoara in mare taina exercitii militare sub numele de cod „Noble Dina”. Rusii le socotesc un preludiu la atacarea Iranului.

Distrugatorul Smetlivi a ajuns in Siria inaintea cortegiului

Ieri, distrugatorul rusesc Smetlivi a ajuns in portul sirian Tartus, ca sa impiedice exercitiile militare americano-israeliano-grecesti sa degenereze intr-un atac  preventiv asupra Iranului sau o interventie in Siria.

Distrugatorul, unul dintre cele mai mari ale flotei rusesti, se grabise, navele insotitoare – un submarin si o nava de aprovizionare – neputand tine „trena”. Sosirea acestora a fost anuntata pentru o data ulterioara.  Mesajul Rusiei a fost ca este capabila sa deplaseze forte in timp util pentru a preintampina o „greseala militara” a „prietenilor Siriei”, dupa cum s-a exprimat ministrul de Externe, Serghei Lavrov.  Ayatolahul Ali Khamenei a amenintat si el ca „Iranul va apara Siria, care este centrul rezistentei in fata Israelului”. Niciunul dintre participantii la exercitiile navale si aeriene „Noble Dina”  nu a recunoscut ca desfasoara asemenea activitati!

author avatar
Adina Mutar
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger