AcasăNewsDiscriminare! Starbucks a concediat o angajata pentru ca era pitica!

Discriminare! Starbucks a concediat o angajata pentru ca era pitica!

firma-starbucks-a-concediat-o-angajata-pitica-discriminare-cafea

Firma Starbucks a fost data in judecata de guvernul american pentru ca a concediat o preparatoare de cafea (barista) dupa ce aceasta a cerut o scarita pentru a putea servi clientii, informeaza Daily Mail, citat de Agerpres. Cand Elsa Sallard a cerut un scaunel sau o scarita pentru a-si putea desfasura activitatea, Starbucks i-a respins cererea si a concediat-o in aceeasi zi, pretinzand ca ea ar putea constitui un pericol pentru clienti si ceilalti salariati, potrivit U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC).

firma-starbucks-a-concediat-o-angajata-pitica-discriminare-cafeaComisia a anuntat ca Strabucks a incalcat legea, refuzandu-i „salariatei un mijloc de adaptare la munca pe care o efectua”. Aceasta a fost angajata in iulie 2009 si concediata dupa numai trei zile de pregatire.

Robert Canino, membru al comisiei din Dallas, a spus ca „Starbucks este o imagine a culturii americane moderne, care se adreseaza unei baze foarte largi de clienti. Am sperat ca, atunci cand s-a hotarat sa angajeze o persoana cu dizabilitati, Starbucks a vrut sa-si intareasca marca cu semnul accesului egal la munca”.

Agentia mai cere plati compensatorii pentru Sallard si o decizie judiciara care sa oblige Starbucks sa adopte politici care sa corecteze si sa previna discriminarea persoanelor cu handicap. Legea prevede ca firmele trebuie sa accepte mijloace adaptate nevoilor salariatilor, „daca acestea nu presupun dificultati exagerate”.

EEOC a incercat initial sa ajunga la o intelegere amiabila cu Starbucks, dar nu a reusit.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger