AcasăNewsDirectorul TVR: "ANAF ar putea sa vina si sa ne inchida. Singura...

Directorul TVR: „ANAF ar putea sa vina si sa ne inchida. Singura solutie este stergerea datoriilor!”

Stelian Tanase, directorul TVR, canta prohodul institutiei pe care o conduce, la putin timp dupa ce a anuntat ca Televiziunea Nationala nu are banii necesari pentru a achizitiona drepturile de a transmite Campionatul European de fotbal din 2016.

Seful TVR sustine ca marea problema a institutiei o reprezinta „datoriile istorice”, respectiv datoriile facute in urma cu mai multi ani si la care se adauga constant penalitati „pe care nu le mai putem sustine”.

In plus, Stelian Tanase anunta ca „cei de la o anumita institutie (n.r. – ANAF) ar putea sa nu mai inchida restaurante si sa vina direct sa inchida TVR”.

Seful TVR sustine ca „datoriile istorice ale institutiei au inceput sa se formeze in 2005, odata cu introducerea TVA-ului la achizitia de licente si programe. In 2014 am platit toate datoriile curente, insa problema datoriilor istorice ramane”.

Conform stiritvr.ro, Stelian Tanase sustine ca, pentru remedierea situatiei, nu exista decat doua variante: stergerea datoriilor din pixul premierului sau cresterea taxei obligatorii pentru tv.

„Solutia radicala, din punctul meu de vedere, este stergerea acestor datorii, intr-o forma sau alta. TVR sufera de o subfinantare cronica, ca si spitalele, ca si scolile din Romania. Toate aceste institutii au acelasi destin”, a afirmat Stelian Tanase.

author avatar
Cristi Ionita
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger