AcasăNewsDirectorul SRI: "Legile Big Brother sunt necesare"

Directorul SRI: „Legile Big Brother sunt necesare”

George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, pledeaza pentru reintroducerea celebrelor legi „Big Brother”.

Printre altele, directorul SRI considera ca este util sa existe o evidenta a celor care au cartele „pre-platite” si ca statul are nevoie de o inlaturare a coruptiei pentru ca institutiile sa nu mai fie vulnerabile.

„Legile Big Brother sunt necesare. Trebuie sa existe o evidenta a celor care cumpara aceste cartele anonimizate. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu se extinde monitorizarea asupra convorbirilor private”, a fost mesajul transmis de George Maior prin intermediul unui interviu acordat pentru ziare.com.

Directorul SRI sustine ca legile Big Brother sunt importante pentru ca Romania sa-si apere mai bine interesele strategice, inclusiv in perspectiva amenintarilor geopolitice din estul Europei.

In legatura cu Legea securitatii cibernetice, lege atacata de membrii Partidului National Liberal la Curtea Constitutionala, George Maior anunta ca s-a creat o confuzie si da asigurari ca proiectul nu elimina controlul judecatoresc asupra perchezitiilor informatice pe dispozitive personale.

„Noi vorbim la nivel de corporatii, in faza initiala. Daca ajungem la un computer individual, nu e posibila perchezitia fara mandat. Cand e vorba de o persoana anume, mergem cu mandat”, a declarat George Maior.

author avatar
Cristi Ionita
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger