AcasăNewsDirectorul penal de la Romgaz, contract de 1,3 milioane euro pentru gazarii...

Directorul penal de la Romgaz, contract de 1,3 milioane euro pentru gazarii preferati

Directorul general Romgaz, Corin Cindrea, este acuzat de procurorii DIICOT de subminarea economiei nationale in afacerea InterAgro

Compania Romgaz umfla conturile unei firme „de casa”, careia ii da contracte pe banda rulanta, cel mai recent fiind acela de ieri, in valoare de 1,3 milioane de euro.

Directorul general Romgaz, Corin Cindrea, este acuzat de procurorii DIICOT de subminarea economiei nationale in afacerea InterAgro

Compania condusa de Corin Emil Cindrea, directorul urmarit penal de procurorii DIICOT pentru complot si subminarea economiei nationale in afacerea InterAgro, este fidela atunci cand vine vorba despre vechi parteneri de afaceri si bani publici.

Desi castigatoarea licitatiei a fost desemnata firma ARC Brasov, cei mai multi bani au ajuns la SC Anvergo SRL

Institutia a acordat ieri un contract consistent unui SRL de la poalele Tampei, ARC Brasov, insa, de fapt, grosul banilor a ajuns in alta parte.

Din cele aproape 5,9 milioane de lei, la societatea respectiva au ajuns doar pe 12.000 de lei.

26.11.2012 - „National” a dezvaluit faptul ca petrolistii s-au apucat de vandut medicamente

Printre „amanuntele” din documentele oficiale apare o mentiune: aceea ca, desi castigatoarea licitatiei a fost SC ARC Brasov, cea mai mare pare a banilor (peste 5,8 milioane de lei) merge catre firma Anvergo SRL din Targu Mures.

Clienti fideli

SC Anvergo SRL a castigat, in ultimii ani, zeci de asemenea contracte cu Romgaz si este condusa de niste „campioni” la afaceri cu statul: gazarii/petrolistii/farmacistii Ioan Pastor si Claudiu Ugran. Anul trecut, cei doi au obtinut sase lucrari de la Romgaz, cea mai importanta fiind una de 35 de milioane de lei, adica aproape opt milioane de euro. Despre acestia, „National” a dezvlauit recent ca au intra in forta si pe piata farmaceutica si au castigat, intr-o singura zi, contracte de 800.000 de euro cu spitalul din orasul natal, Tg. Mures. Pastor si Ugran au reusit sa faca in ultimii ani averi colosale, estimate de revistele de specialitate la cate 18 milioane de euro.

author avatar
Narcis Voica
2.803 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger