AcasăNewsHellvig: SRI a incheiat orice legatura cu trecutul nefast de dinainte de...

Hellvig: SRI a incheiat orice legatura cu trecutul nefast de dinainte de 89

(foto: svnews.ro)

Aflat la Timisoara, directorul Serviciului Roman de Informatii a anuntat ca institutia pe care o conduce a predat CNSAS-ului „toate dosarele de Consiliu referitoare la cadre stabilite prin sentinte judecatoresti ca fiind lucratori ai Securitatii”.

„In ciuda numeroaselor afirmatii vehiculate deliberat, pot spune, cu toata responsabilitatea, ca SRI a incheiat orice legatura cu trecutul nefast de dinainte de 89 si ca intreaga activitate este guvernata de principii si valori pe care le respectam in orice imprejurare – printre acestea, poate cele mai importante, sunt legea si securitatea cetateanului”, a subliniat Hellvig, in discursul rostit de catre directorul Serviciului Roman de Informatii, de Ziua Educatiei, in fata masteranzilor de la Universitatea de Vest.

Totodata, seful SRI a pus accent pe elementele care contribuie la succesul unui serviciu de informatii. „Rolul nostru este de a fi cu un pas inaintea amenintarilor. Aceasta misiune deloc usoara nu poate fi indeplinita decat impreuna cu toate institutiile statului, intr-un parteneriat real si onest. Eu cred ca succesul si performanta unui serviciu de informatii nu se masoara in cifre, se masoara in valoarea si mai ales in impactul informatiilor puse la dispozitia statului”, considera Eduard Hellvig.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger