Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Hellvig: SRI a incheiat orice legatura cu trecutul nefast de dinainte de 89

Hellvig: SRI a incheiat orice legatura cu trecutul nefast de dinainte de 89

Autor:

Aflat la Timisoara, directorul Serviciului Roman de Informatii a anuntat ca institutia pe care o conduce a predat CNSAS-ului “toate dosarele de Consiliu referitoare la cadre stabilite prin sentinte judecatoresti ca fiind lucratori ai Securitatii”.

 

Eduard Hellvig RICA PETRESCU 350x248 Hellvig: SRI a incheiat orice legatura cu trecutul nefast de dinainte de 89“In ciuda numeroaselor afirmatii vehiculate deliberat, pot spune, cu toata responsabilitatea, ca SRI a incheiat orice legatura cu trecutul nefast de dinainte de 89 si ca intreaga activitate este guvernata de principii si valori pe care le respectam in orice imprejurare – printre acestea, poate cele mai importante, sunt legea si securitatea cetateanului”, a subliniat Hellvig, in discursul rostit de catre directorul Serviciului Roman de Informatii, de Ziua Educatiei, in fata masteranzilor de la Universitatea de Vest.

Totodata, seful SRI a pus accent pe elementele care contribuie la succesul unui serviciu de informatii. “Rolul nostru este de a fi cu un pas inaintea amenintarilor. Aceasta misiune deloc usoara nu poate fi indeplinita decat impreuna cu toate institutiile statului, intr-un parteneriat real si onest. Eu cred ca succesul si performanta unui serviciu de informatii nu se masoara in cifre, se masoara in valoarea si mai ales in impactul informatiilor puse la dispozitia statului”, considera Eduard Hellvig.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!