AcasăNewsDirectorul FMI cautat la piele, haine si ADN

Directorul FMI cautat la piele, haine si ADN

Dominique Strauss-Kahn supus examenului medico-legalDirectorul FMI paraseste incatusat arestul din Harlem

La cererea autoritatilor americane, directorul FMI a acceptat sa se supuna unui examen stiintific si medico-legal. Scopul este de a verifica daca pe corpul lui Dominique Strauss-Kahn se gasesc urme de zgarieturi si de ADN de la camerista care il acuza de agresiune sexuala. NYPD cauta probe materiale pentru a fundamenta acuzatiile impotriva lui Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn supus examenului medico-legal
Directorul FMI paraseste incatusat arestul din Harlem. Foto: Le Figaro

Prezentarea sefului FMI in fata justitiei, programata initial pentru duminica seara a fost amanata pentru a permite anchetatorilor sa efectueze testele. „Dominique Strauss-Kahn a acceptat de buna voie noile analize stiintifice si medico-legale solicitate de autoritati”, a precizat William Taylor, unul dintre avocati. Politicianul socialist „se simte bine, dar e obosit”, a mai spus Taylor.

Potrivit New York Daily News, DSK ar fi fost dus la un spital. Directorul FMI va fi examinat de medici pentru a se constata daca poarta urme ale unei lupte, cum ar fi julituri sau zgarieturi, pe care le-ar fi putut capata in cursul unei eventuale confruntari cu camerista de la Hotelul Sofitel din Manhattan. Medici cauta si urme de ADN ale tinerei sub unghiile lui Dominique Strauss-Kahn. „Este procedura clasica in caz de agresiune sexuala”, a amintit o sursa apropiata anchetei pentru New York Times. In afara acestui mandat de cautare corporala, politia a obtinut un altul pentru a examina hainele lui DSK pentru a vedea daca gasesc urme de ADN, „fire de par sau sperma”. Potrivit unor surse din politie, prelevarile de ADN au fost realizate in camera de hotel, dar rezultalele nu secunosc inca.

Presupusa victima a directorului FMI l-a identificat oficial pe Dominique Strauss-Kahn, care neaga categoric acuzatia ca ar fi agresat-o sexual in timp ce aceasta facea curatenie duminica dupa-amiaza. Politia a declarat ca menajera isi poate relua lucrul „daca doreste” si ca anchetatorii nu mai au nevoie de ea pentru moment. De origine africana, femeia de 32 de ani locuieste in cartierul Bronx si are o fetita de zece ani. Este angajata de trei ani la Sofitel, iar directiunea este foarte multumita de prestatia sa. Potrivit New York Times, conducerea hotelului le-a recomandat colegilor femeii sa nu ii puna intrebari cand va reveni la munca. „Doar imbratisati-o! Este foarte deprimata”.

author avatar
Adrian Patrusca
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger