Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Director din Ministerul Transporturilor, prins in conflict de interese

Director din Ministerul Transporturilor, prins in conflict de interese

Autor:

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate anunta ca Lizeta Volcinschi, director la Ministerul Transporturilor, se afla in conflict de interese.

 

lizeta volcinschi directorul directiei rutiere mt 20130930 1575793668 478x500 Director din Ministerul Transporturilor, prins in conflict de interese

sursa foto: traficmedia.ro

Conform reprezentantilor ANI este vorba despre un conflict de interese de natura administrativa. Reprezentantii ANI sustin ca, in perioada exercitarii functiei publice de conducere, Volcinschi a semnat/ aprobat autorizatii de functionare a unor puncte de lucru apartinand S.C. “Casadi” S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia a detinut calitatea de examinator si de la care a obtinut venituri in cuantum net de 32.752,00 lei), fiind, totodata, implicata si in procesul de autorizare a acestora, prin semnarea diverselor solicitari necesare definitivarii dosarului de autorizare.

Astfel, Lizeta Volcinschi a incalcat dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora “Functionarul public este in conflict de interese daca interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice”.

Reprezentantii ANI sustin ca Lizeta Volcinschi a fost instiintata in legatura cu declansarea procedurii de evaluare si ca aceasta si-a exprimat deja punctul de vedere in exercitarea dreptului la aparare.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!