AcasăNewsDirector din Ministerul Transporturilor, prins in conflict de interese

Director din Ministerul Transporturilor, prins in conflict de interese

sursa foto: traficmedia.ro

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate anunta ca Lizeta Volcinschi, director la Ministerul Transporturilor, se afla in conflict de interese.

sursa foto: traficmedia.ro

Conform reprezentantilor ANI este vorba despre un conflict de interese de natura administrativa. Reprezentantii ANI sustin ca, in perioada exercitarii functiei publice de conducere, Volcinschi a semnat/ aprobat autorizatii de functionare a unor puncte de lucru apartinand S.C. „Casadi” S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia a detinut calitatea de examinator si de la care a obtinut venituri in cuantum net de 32.752,00 lei), fiind, totodata, implicata si in procesul de autorizare a acestora, prin semnarea diverselor solicitari necesare definitivarii dosarului de autorizare.

Astfel, Lizeta Volcinschi a incalcat dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora „Functionarul public este in conflict de interese daca interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice”.

Reprezentantii ANI sustin ca Lizeta Volcinschi a fost instiintata in legatura cu declansarea procedurii de evaluare si ca aceasta si-a exprimat deja punctul de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

author avatar
Cristi Ionita
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger