AcasăNewsDirector de la CET Bacau, trimis in judecata pentru luare de mita

Director de la CET Bacau, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a Gabrielei Mazilu, fost director economic la CET Bacau.

Aceasta este acuzata de procurorii DNA de luare de mita, in timp ce sotul ei, afaceristul Ovidiu Mazilu, este acuzat, in acelasi dosar, de complicitate la luare de mita.

Conform procurorilor DNA, „la inceputul anului 2010, in calitate de director economic al SC CET SA Bacau, inculpata Mazilu Gabriela, prin intermediul sotului sau, inculpatul Mazilu Ovidiu, a pretins de la administratorul unei societati comerciale, un procent de 5% din valoarea unui contract de furnizare si transport a carbunelui energetic, in valoare totala de 12.705.000 lei fara TVA, incheiat intre cele doua societati.

In schimbul acestor bani, inculpata Mazilu Gabriela a promis ca va facilita plata la timp, de catre SC CET SA, a facturilor emise de firma respectiva si ca ii va facilita omului de afaceri incheierea unor noi contracte de transport si furnizare a carbunelui cu societatea la care era angajata.

In luna august 2010, in temeiul aceleiasi intelegeri, inculpata Mazilu Gabriela a primit de la administratorul aceleiasi societati comerciale, prin intermediul firmei sotului sau, suma totala de 650.000 de lei”.

Gabriela si Ovidiu Mazilu au fost trimisi in judecata in stare de libertate, iar procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ce apartin inculpatilor. Dosarul a ajuns la magistratii de la Tribunalul Bacau.

author avatar
Cristi Ionita
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger