AcasăNewsDirectoarea Institutului Cantacuzino a fost demisa

Directoarea Institutului Cantacuzino a fost demisa

Directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Draghici, a fost demisa, prin ordin al ministrului Sanatatii.

Aceasta va fi inlocuita de Radu Iordachel, care s-a aflat in fruntea Institutului pana in iulie 2013, cand a fost demis de Eugen Nicolaescu pentru deficiente manageriale. Insa, el a castigat in instanta supendarea ordinului prin care a fost demis, asa ca ministrul Sanatatii a emis joi un ordin de schimbare din functie a directoarei Institutului Cantacuzino, Aurelia Draghici.

Potrivit Romania TV, dupa ce a fost demisa, Aurelia Draghici a spus ca ministrul Sanatatii ar fi facut presiuni asupra sa pentru a fi pus pe piata vaccinul antigripal produs de Institutul Cantracuzino, chiar daca nu primise autorizatia de Agentia Nationala a Medicamentului.

Eugen Nicolaescu s-a aparat spunand ca doar Agentia Nationala a Medicamentului hotaraste daca un medicament este sau nu pus pe piata, asa ca Institutul Cantacuzino nu are nicio putere indiferent de presiuni.

Vaccinul antigripal nu a primit avizul Agentiei Nationale a Medicamentului dupa ce rezultatele testelor au indicat o concentratie foarte mare de endotoxine, care ar putea sa produca febra sau soc anafilactic.

author avatar
Andra Nesu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger