AcasăNewsDinu Pescariu, la un pas de salvare

Dinu Pescariu, la un pas de salvare

Celebru denuntator, Dinu Pescariu, intors de magistrati la punctul zero cu dosarul Microsoft cu tot, Microsoft – un mega-fas

Tribunalul Bucuresti a retrimis procurorilor DNA dosarul Microsoft. Motivul: din el lipsea un ”aviz esential” al procurorului general, ceea ce a facut ca intreaga procedura sa fie una ”deficitara”.

Celebru denuntator Dinu Pescariu intors de magistrati la punctul zero cu dosarul Microsoft cu tot Microsoft un mega fas

Chiar daca epopeea Microsoft s-a fasait inainte ca magistratilor sa li se taie cheful de dat condamnari in dosare grele si sonore, retrimiterea la DNA a dosarului in care este inculpat Dinu Pescariu (la pachet cu indicatia de a fi reluata toata cercetarea de la zero) se inscrie in noul ”trend” juridic. Unul care-i va permite, cel mai probabil, celebrului denuntator de serviciu sa scape si el cu fata curata din afacerea Microsoft. Asta desi DNA a incercat (dupa scoaterea celor 7 fosti ministri implicati initial in dosarul Microsoft de sub acuzatie, pe motiv de prescriere) sa-i incalte cu toata vina, plus obligatia de a plati un prejudiciu de aproximativ 23 de milioane de dolari, pe cei doi denuntatori din aceasta speta: Dinu Pescariu si Claudiu Florica. Decizia de anulare a ordonantei de punere in miscare a actiunii penale dispuse de catre procurori fata de Dinu Pescariu si Claudiu Florica in dosarul Microsoft, data ieri, nu este una definitiva, deci este de asteptat ca DNA sa declare apel. Unul in care DNA nu va pasi insa cu dreptul, data fiind situatia la zi din Justitie. In plus, apelul va consuma timp iar faptele acuzate in dosar sunt in prag de prescriptie – aspect de asemenea favorabil lui Pescariu. Iar daca Pescariu si Florica scapa si ei inseamna ca din mega-dosarul Microsoft (”perla coroanei” din CV-ul DNA-ului) va ramane doar un mega-fas.

author avatar
Simona Badulescu
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger