AcasăNewsDinu C. Giurescu va fi inmormantat vineri, cu onoruri militare

Dinu C. Giurescu va fi inmormantat vineri, cu onoruri militare

Istoricul si profesorul Dinu C. Giurescu va fi condus pe ultimul drum in cursul zilei de vineri, la Cimitirul Bellu. La funeralii urmeaza sa fie prezenti reprezentanti ai Academiei Romane.

Marti seara s-a aflat ca academicianul a parasit aceasta lume, la varsta de 91 de ani

Cei care doresc sa ii aduca un omagiu pot veni, joi dupa-amiaza, , intre orele 16-18, la Universitate, mai precis la sediul Facultatii de Istorie, de pe Bulevardul regina Elisabeta nr. 4-12, anunta Academia Romana.

De asemenea, romanii care doresc sa se reculeaga si sa aduca o floare la catafalcul academicianului afla ca trupul neinsufletit al istoricului Dinu C. Giurescu va fi depus, joi seara, la ora 19, la Biserica Italiana, aflata pe Bulevardul. Nicolae Balcescu, la numarul 28. Sursa citata mentioneaza ca lacasul de cult care va ramane deschis publicului pana la ora 22.

Vineri, in ziua marii despartiri de cel care a fost Dinu C. Giurescu, IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucuresti, va oficia, de la ora 11, ceremonia religioasa de inmormantare, urmand ca academicianul Razvan Theodorescu sa evoce personalitatea regretatului Dinu C. Giurescu.

Dinu C. Giurescu va fi inmormantat cu onoruri militare, avand in vedere ca a fost decorat, in urma cu 8 ani, de Presedintie. Regretatul istoric isi va dormi somnul de veci in cavoul familiei.

sursa foto: Facebook/Academia Romana

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger