Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Din cauza caldurii, chinezii dorm pe strazi

Din cauza caldurii, chinezii dorm pe strazi

Autor:

Valul de caldura care a lovit orasul Shanghai i-a fortat pe locuitori sa transforme bancile, parcurile si spatiile publice in dormitoare.

 

calduri Din cauza caldurii, chinezii dorm pe strazi

Oameni dormind pe bulevardul Nankin si in Piata Poporului din Shanghai

Bulevardul Nankin, vasta artera comerciala, este frecventat ziua de mii de turisti si localnici. Noaptea, dupa ce magazinele se inchid, isi fac aparitia locuitorii din zona. Din cauza caniculei, din ce in ce mai multi isi parasesc noaptea locuintele, in general apartamente mici si fara aer conditionat, si dorm pe banci sau chiar pe trotuar. calduri2 Din cauza caldurii, chinezii dorm pe straziChiar si cei care au aer conditionat dorm pe strazi, decisi sa evite facturi mari la energie electrica. Shanghai este lovit de mai multe saptamani de un val neobisnuit si constant de caldura, cu temperaturi de peste 35 de grade inregistrate mai mult de doua saptamani consecutiv.

ikea Din cauza caldurii, chinezii dorm pe strazi

Siesta la Ikea, unde e aer conditionat

Saptamana trecuta,peste 100 de persoane, intre care si femei si copii, au dormit pe bancile din bulevardul Nankin, unde mai adie briza venita de la fluviul Huangpu. Altii si-au instalat un soi de tabere improvizate in piata Poporului, unde se afla cel mai mare parc din Shanghai. calduri1 Din cauza caldurii, chinezii dorm pe straziIn ultimele saptamani, s-a inregistrat un puternic aflux al locuitorilor in centrele comerciale, metrou, biblioteci si alte locuri publice dotate cu aer conditionat. Una din ”destinatiile”  preferate au fost si magazinele Ikea: in plus fata de aerul conditionat, oamenii isi faceau si siesta pe paturi, canapele sau fotolii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!