AcasăNewsDin 2014 platim impozit pe piscina si parcare

Din 2014 platim impozit pe piscina si parcare

Guvernantii au decis ca, de anul viitor, sa introduca noi impozite, romanii urmand a plati impozit inclusiv pe piscina sau parcari.

Ideea ii apartine lui Liviu Voinea, ministru pentru Buget, care a militat pentru impozitarea piscinelor inca din 2012, cand preciza ca „reforma proprietatii este foarte importanta. Sunt prea multe exceptari in Romania”.

Prin impozitarea piscinelor, guvernantii urmaresc o reforma a impozitarii proprietatii, care are in vedere extinderea bazei de taxare si care ia in calcul posibilitatea ca proprietatile multiple sa fie impozitate si mai mult.

In cazul impozitarii parcarilor, guvernantii au precizat ca masura se va aplica firmelor sau persoanelor fizice care detin in proprietate astfel de constructii si nu persoanelor fizice care achita anual o taxa primariei pentru folosirea unui loc de parcare.

Conform romaniatv.net, noile impozite au primit, deja, girul Comisiei Europene si a Fondului Monetar International, iar premierul Victor Ponta a anuntat ca „impozitul pe piscina se practica in intreaga Uniune Europeana, iar la noi ar fi trebuit pus in practica de mult”.

author avatar
Cristi Ionita
1.010 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger