AcasăNewsDin 2014, ISIS a creat in Europa o ”fabrica de kamikaze”

Din 2014, ISIS a creat in Europa o ”fabrica de kamikaze”

Jihadistii au pregatit o adevarata masina terorista pe vechiul continent

Potrivit New York Times, jihadistii Statului Islamic care comit atentate pe teritoriul european nu au aparut recent. Inca din 2012 ei planifica aceste atacuri.

Jihadistii au pregatit o adevarata masina terorista pe vechiul continent

Astfel incat, la inceputul anului 2014, gruparea terorista sunita a pus in practica o adevarata ”fabrica de teroristi-kamikaze” in Europa. In privinta recrutarilor de jihadisti in sanul comunitatii musulmane din Eniunea Europeana, ea dateaza din anii 2012-2013, scrie New York Times, referindu-se la ” protocoalele de interogare a suspectilor, a conversatiilor telefonice, a e-mailurilor interceptate si a stenogramelor audierilor” acestora in Europa. ”Este o veritabila uzina. Ei fac totul pentru a ataca in Franta sau in alta tara europeana”, a indicat sursa citand ancheta asupra lui Reda Hame (29 de ani) care, impreuna cu un combatant ISIS au fost arestati la Paris in august 2015, inainte sa comita atentate, informeaza Sputnik. Reda Hame a urmat un antrenament terorist intensiv, instructorul sau nefiind altul decat Abdelhamid Abaaoud, unul din autorii atentatelor din Paris din 13 noiembrie 2015. ”La ora actuala oficialii  afirma ca exista indicii cu privire la formarea in Europa a unei masini teroriste directionate, inca din 2014. Cu toate acestea, autoritatile locale au minimalizat importanta unui complot terorist de succes, calificandu-l caz izolat sau act aleatoriu”, noteaza publicatia americana.

Hollande renunta la modificarea Constitutiei

Presedintele Francois Hollande a anuntat, ieri, ca va renunta la revizuirea Constitutiei pentru retragerea cetateniei franceze persoanelor condamnate pentru terorism, proiect care i-a divizat pe politicienii francezi, informeaza Reuters. Hollande a anuntat ca vrea sa modifice Constitutia in Congresul reunit la Versailles, imediat dupa atacurile de la 13 noiembrie. Seful statului, liderii socialisti, au imputat acest esec dreptei, in timp ce republicanii au replicat, prin vocea lui Nicolas Sarkozy, ca actualul locatar de la Elysee ”a creat conditiile acestui esec”. ”Am decis ( … ) sa inchei aceasta dezbatere constitutionala , dar nu ma voi abate de la angajamentul luat ( … ) pentru a asigura securitatea tarii noastre si pentru a proteja francezii impotriva terorismului ” a declarat Hollande. ”Constat ca Adunarea Nationala si Senatul nu au reusit sa se puna de acord pe un acelasi text (…) deplang aceasta atitudine”, a adaugat Hollande.

Un jihadist Daesh, executat in Irak in urma unui vot pe Instagram

Combatanti irakieni care lupta contra jihadistilor au propus abonatilor lor pe Instagram sa decida soarta unui jihadist in urma unui vot online, informeaza Sputnik. Demersul a fost initiat de Irakiswat, cont apartinand combatantilor irakieni anti ISIS. ”Am arestat un jihadist la sud de Mossul. Puteti vota: sa-l executam sau sa-l lasam sa plece. Va vom informa cu privire la soarta lui intr-o ora”, au scris autorii contului Iraqiswat pe Instagram. Chiar daca o mare majoritate a abonatilor au votat in favoarea executiei, unii au dezaprobat ideea unui verdict online. Intr-o jumatate de ora, combatantii irakieni au publicat fotografia celui executat, care a fost insa stearsa ulterior.

author avatar
Tudor Borcea
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger