AcasăNewsDIICOT si Parchetul General fac concurenta neloiala DNA-ului

DIICOT si Parchetul General fac concurenta neloiala DNA-ului

Paul Ionescu si Radu Oprea, cei doi pesedisti luati la intrebari, ieri, de procurori

Cum DNA a tras frana de cand cu  revocarea sefei Kovesi, DIICOT si Parchetul General profita de ocazie: dau si ele din coate in fata camerelor TV.

Paul Ionescu si Radu Oprea cei doi pesedisti luati la intrebari ieri de procurori

Ziua de ieri a debutat cu o stire bomba: consilierul lui Liviu Dragnea, Paul Ionescu, este audiat la DIICOT. Ca in atatea alte cazuri, coincidenta face ca audierea lui Ionescu sa aiba loc in plin scandal legat de demararea anchetei in dosarul deschis ca urmare a plangerii penale depusa de Ludovic Orban. Iar cum coincidentele se tin lant in Justitia romaneasca, o alta consta in faptul ca respectivul Ionescu a facut parte din delegatia care l-a insotit pe Liviu Dragnea in vizita facuta in Israel – vizita in care Dragnea si Dancila i-au anuntat pe oficialii israelieni ca sunt de acord cu mutarea ambasadei noastre la Ierusalim. Desi coincidentele atarna intotdeauna greu in orice ancheta de rasunet, Ionescu a sustinut, la finalul audierii, ca povestea ”nu are legatura cu zona politica si nici cu zona parlamentara” ci este vorba doar despre un dosar ”din viata lui privata”, unul in care el personal are calitatea de martor. Ceea ce, daca asa este, inseamna ca DIICOT doar s-a bagat in seama, asigurandu-si pentru cateva ore statutul de vedeta.

Subalternii lui Augustin Lazar  si-au gasit un client la Guvern

La concurenta cu DIICOT a lucrat, ieri, si Parchetul General. Care ”s-a dat” la un subaltern al Vioricai Dancila, respectiv la Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri. Conform unor surse judiciare, acesta a fost audiat de procurori in calitate de suspect intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.  Un ministru ”no name” in prezent, Radu Oprea este mai bine cunoscut in Prahova si asta nu numai in calitate de fost prefect ci si de ”om al familiei Cosma si al lui Sebastian Ghita”. Nume de mare rezonanta publica amandoua si care se adauga calitatii prezente de ministru detinute de Oprea, deci se poate spune ca procurorii Parchetului General au avut si ei, ieri, micul lor moment de glorie. O glorie de care, nu cu multa vreme in urma, aveau parte doar DNA-istii Codrutei Kovesi.

author avatar
Simona Badulescu
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger