AcasăNewsDIICOT, pe urmele lui Picasso

DIICOT, pe urmele lui Picasso

Jocul prin care tinerii erau pusi sa caute comori sau Pokemoni pe coclauri, primind indicii pe retelele de socializare, a facut victime si randul maturilor, iubitori de arta.

Povestea este simpla, un tablou despre care exista informatii ca ar fi „Tete D ‘Arlequin“, pictat de Picasso, disparut dintr-un muzeu din Olanda, a fost gasit ingropat saptamana trecuta, la tulpina unui copac, in Tulcea, dupa ce o persoana a primit informatii prin intermediul unei scrisori anonime. Totul s-a dovedit o farsa pusa la cale de doi producatori de teatru, belgieni, care vroiau putina publicitate. Acestia au trimis sase scrisori anonime cu locatia picturii si instructiuni pentru gasirea acesteia. Scrisorile au fost trimise la trei adrese din Romania si trei din Olanda. Scriitoarea de origine romana, Maria Feticu, a picat in plasa celor doi producatori si a mers la Tulcea, unde a gasit copia tabloului „Cap de Arlechin”, unul dintre tablourile furate in 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Producatorii si-au anuntat ulterior victimele prin e-mail ca mesajul a fost o farsa, inspirata dintr-o piesa de teatru numita „Copia adevarata”, care a avut premiera saptamana trecuta la Anvers. Doar ca aici a intervenit DIICOT.  Procurorii n-au gustat gluma si au deschis un dosar penal, au inceput urmarirea penala in rem in cazul tabloului descoperit la Tulcea. Ancheta vizeaza infractiunile de tainuire si favorizarea faptuitorului.

author avatar
Ramona Feraru
148 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ridicol, numele tau e DIICOT! Dupa pleasna pe care si-au luat-o cu SKY si cu „teroristii” romani (condamnati, pe bune, ca si in cazurile DNA, unde condamnam mituitul, niciodata mituitorul, DIICOT trimite-n judecata pe aia ce s-au pozat cu armele, ca aia de i-au „dotat” n-au timp, Thereza May, gen), dupa „droguri pentru vipuri”, fara vipuri si drogatii fara vina de la televiziuni, vin acum sa ancheteze o farsa (ca si celelalte, de altfel…)…Aaa, parca, prin vara arestasera un copil ca accesa pe net niste situri extremiste….In vremea asta la nivel judetean s-a oficializat grupul infractional organizat ca forma de administratie locala, un soi de fratie a privilegiatilor, incepand cu „onoratele instante”, pana la ultimul gardian local…Astia de la DIICOT stiu pentru ce au fost infiintati si pentru ce-i platim, nesimtit de mult?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger