AcasăNewsDIICOT mai spulbera un mit: doctorul Mihai Lucan

DIICOT mai spulbera un mit: doctorul Mihai Lucan

Medicul Mihai Lucan a cazut din raiul doctorilor in purgatoriul procurorilor

Procurorii DIICOT au descins, ieri, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca. Perchezitiile vizeaza destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata in ”delapidare cu consecinte deosebit de grave”.

Medicul Mihai Lucan a cazut din raiul doctorilor in purgatoriul procurorilor

Pe scurt, procurorii DIICOT spun ca bugetul ICUTR Cluj a fost delapidat ani de zile in favoarea unei clinicii medicale private care apartine societatii SC LUKMED SRL. Prejudiciul calculat de DIICOT depaseste cinci milioane de lei iar printre persoanele vizate se numara si doctorul Mihai Lucan – fost sef al ICUTR pana la inceputul acestui an si un adevarat idol in domeniul medical. Iata insa ca DIICOT demoleaza soclul lui Lucan, pe care il suspecteaza de capusarea ICUTR  in favoarea clinicii sale private. O clinica unde au fost tratati ani de zile, in sistem privat, pacientii ajunsi initial la Institut. Pacienti care plateau sume cuprinse intre 3.000 si 6.700 euro pentru o interventie si asta in conditiile in care aparatura medicala speciala a fost transferata (in 2007) de la ICUTR la clinica privata ”fara titlu si fara a se intocmi niciun fel de contract in acest sens” iar kit-urile necesare utilizarii acestei aparaturi (ace speciale, heliu, argon) au fost achitate tot de Institutul de stat. Institut care suporta, din bugetul sau, si efectuarea analizelor necesare pacientilor deja transferati la clinica lui Lucan. ”Pacientii erau internati aici apoi, cand sa se faca operatia, erau trimisi la Lukmed”, sustine actualul manager al ICUTR, asta in timp ce alte voci din Institut pun sub semnul intrebarii atat modul in care erau repartizate organele care urmau sa fie transplantate cat si premierele lui Lucan in domeniul chirurgiei. Chemat altadata la Bucuresti pentru a fi decorat de Presedintie, de Academia Romana sau de Colegiul Medicilor, Mihai Lucan va fi adus de aceasta data in Capitala pentru a fi audiat de DIICOT, si asta alaturi de alti sase suspecti.

author avatar
Simona Badulescu
1.149 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cei din Cluj, precum alți nenorociți din țară, știu asta demult, numai autoritățile au făcut ureche șută. De ce acum? Numai Dumnezeu știe…știe El, oare? Pe omul de rînd nu-l doare prea tare treaba cu bugetul, deși sînt bani lui luați de stat, îl doare felul neomenos cum se purta Luncan.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger